Geurtjes van huisdieren

Beperk ze zoveel mogelijk

Dieren als katten en honden hebben soms een penetrante lijf geur. Probeer die zo veel mogelijk te beperken; verzorg het dier goed, laat honden vaak uit, zorg dat de kat zelf naar buiten kan en/ofverschoon de kattebak regelmatig en borstel het dier heel regelmatig. Honden vinden het ook lekker als ze zo nu en dan gewassen worden.
Geef het dier verder een vaste slaapplaats, was het ‘beddegoed’ regelmatig. Als het dier op het vloerkleed heeft geslapen, strooi er dan sodapoeder op, laat dat een uurtje liggen en stOfzuig daarna. Maak het kleed schoon met tapijtshampoo indien de ongewenste geuren dan nog steeds niet zijn verdwenen.

Sterke lijfgeuren
Sommige dieren bezitten een buitengewoon sterke lijfgeur, zelfs als ze regelmatig worden gewassen en/of geborsteld. Raadpleeg de dierenarts als het dier goed wordt verzorgd; misschien heeft het een huidziekte of een ontsteking. Oudere dieren stinken wel eens uit hun bek, als ze hun tanden gaan verliezen. Voorkomen is beter dan genezen: laat een hond dagelijks een tijdje kauwen op een bot van ongelooide huid (te koop bij de dierenwinkel), geef een kat af en toe droog knabbelvoer. Ook tanden poetsen kan helpen. Gebruik tandpasta en een zachte borstel of een gaasje dat u om uw vinger wikkelt; ga vooral goed langs de rand van het tandvlees.

hond