Glazen Douchecabine Schoonmaken – 7 tips

Strepen en kalkafzettingen op de glazen ruiten van de douche zijn echt lelijk. We hebben 7 goede tips om je glazen douche eenvoudig schoon te maken.

Reinig de glazen douche

Een douche van glas ziet er veel nobeler uit dan het goedkope alternatief van kunststof. Helaas heeft dit echte glas ook veel zorg nodig, zodat het mooie zicht door de jaren heen blijft. Strepen en kalkaanslag zijn waarschijnlijk het grootste kwaad dat je op een douchewand kunt vinden. Wie wil er na elke douche slingeren en het doekje schoonmaken? Met onze tips wordt schoonmaken een fluitje van een cent en uw douche strepen.

1: Gebruik een trekker

Als je de glazen wanden na elke douche met een trekker schoonmaakt, bouwt er helemaal geen kalk op en is schoonmaken geen hinder. Het is vervelend om altijd het water af te trekken, maar als je sprankelende plakjes wilt, moet je er iets voor doen ,

2: Gebruik azijnwater

Om de ruiten een speciale glans te geven, kunt u de plakjes behandelen met azijnwater .

Meng eenvoudig een mengsel van water en azijn 2: 1 en veeg de plakjes ermee af en laat even inwerken. Spoel het doucheglas met koud en helder water en polijst de ramen met een zachte doek.

3: Gebruik citroenwater

Citroenwater heeft hetzelfde effect als azijnwater. Nogmaals, doe een goed schot van de citroen in het water en maak het glas ermee schoon. Polijst vervolgens het glas en geniet van een frisse citrusgeur.

4: Gebruik glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel maakt de glazen in vaatwassers heerlijk helder. Waarom zou dit niet ook werken met de glazen ruiten van de douche? Voor hardnekkige vlekken op echt glas kunt u met glansspoelmiddel in de gebieden wrijven. Spoel de ramen na korte tijd ook af met koud, helder water.

Als de vervuiling niet zo sterk is, kun je het glansspoelmiddel ook in het water doen en de ramen er netjes mee afvegen. Vervolgens moeten de glasplaten worden gepolijst.

5: Gebruik gips

Een kiezelsteen is een kleine alleskunner in het huishouden. Reinig dus naast roestvrij staal, spoelbak, keramische kookplaten, potten en tuinmeubilair ook de glazen douche.

Wrijf eenvoudig de spons op de gipssteen, knijp een paar keer in de spons om schuim te maken en wrijf vervolgens in het getroffen gebied. Laten inweken en afspoelen met schoon water.

6: Wasverzachter in plaats van schoner

Als u geen glasreiniger beschikbaar hebt, kunt u ook wasverzachter gebruiken, die u normaal gesproken voor uw wasgoed hebt. Plaats gewoon een schot in het water en maak de ramen schoon. Naast schone plakjes, ruikt je douche heerlijk fris.

7: Gebruik regen werende middelen

In regen werende middelen met het zogenaamde lotus-effect krijg je iets meer tijd tot de volgende reiniging, als het water van de schijven rolt. Na een bepaalde tijd, die voor iedereen heel anders is, ziet u weer kalkaanslag. Soms is het voldoende als je er eenmaal over veegt en de vlekken verdwenen zijn.