grasvlekken verwijderen van jeans

Jeans zijn katoenen broeken en daarom relatief robuust. Ze kunnen meestal op 60 graden worden gewassen, wat het gemakkelijker maakt om de grasvlekken te verwijderen. U moet er echter niet blindelings op vertrouwen dat u een hoge wastemperatuur kunt gebruiken, maar moet altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant volgen.

Als de grasvlek onmiddellijk wordt opgemerkt en behandeld, is het vaak voldoende om een ​​normaal, zwaar reinigingsmiddel te gebruiken om de onaangename vlek van de broek te verwijderen. Daarna wordt de jeans naar links gedraaid en gewassen op 60 graden (indien toegestaan) in de wasmachine.

De grasvlek wordt goed afgewreven met vloeibare galzeep. De zeep moet ongeveer 60 minuten werken en vervolgens wordt de jeans schoongemaakt op de hoogst mogelijke temperatuur in de wasmachine.

Een andere manier om de groene vlekken van de jeans te verwijderen is met zuur. Zowel azijn als citroen zijn zuur en daarom geschikt als vlekkenverwijderaar. De grasvlek wordt voor het wassen besprenkeld met citroensap of azijn en vervolgens in de wasmachine gedaan en – indien mogelijk – op 60 graden gewassen. Samen met de spijkerbroek mag er geen gevoelig textiel in de wasmachine terechtkomen, omdat hun kleuren of weefselvezels kunnen worden aangetast door het zuur van het huismiddeltje.

grasvlekken verwijderen van andere stoffen en kleding

Niet alleen de jeans worden beïnvloed tijdens het spelen. De achterkant van de trui kan ook worden versierd met groene vlekken wanneer hij in het natte gras valt en de ellebogen van het witte T-shirt worden zelden door grasvlekken gespaard. Om de vlekken van heldere stoffen te verwijderen, helpt tandpasta met menthol. De menthol van de pasta lost de groene kleurstof van de textielvezel op. Het bleekmiddel voor de tanden helpt ook om de vlek uit te bleken.

Om de grasvlek met tandpasta te verwijderen, wrijft u met een vingertop volledig over de vlek en legt u het kledingstuk in de wasmachine. Na zo heet mogelijk te zijn gewassen, is de grasvlek verdwenen.

Afwasmiddel kan ook worden gebruikt om de grasvlek te laten weken als deze op tijd wordt gedetecteerd. Na de inweekperiode wordt het huismiddeltje uitgewassen met heet water en wordt het kledingstuk gewassen in de wasmachine op de gebruikelijke wastemperatuur.

Ook effectief tegen grasvlekken, wordt een rauwe aardappel gehalveerd en geraspt met het snijvlak op de groene plek. Het aardappelzetmeel combineert met het vuil en tijdens het daaropvolgende wassen in de wasmachine worden vuil en zetmeel uitgewassen.

Een ongewoon middel tegen vlekverwijdering is boter. Het kan ook alleen worden toegepast op textiel dat wasbaar is op 60 graden. Sinds een te lage wastemperatuur door het boterzuur lost de grasvlek van de kleding op, maar blijft in plaats daarvan een vetvlek. Voor vlekverwijdering wordt de groene vlek krachtig gewreven met boter. De boter moet ongeveer een uur werken en kan dan worden uitgewassen met een mild zeepsop. Of het kledingstuk wordt onmiddellijk in de wasmachine op de hoogst mogelijke temperatuur schoongemaakt.

Wat te doen tegen gewassen grasvlekken in de broek

Een grasvlek die niet goed wordt behandeld en daarom na het wassen nog in de broek zit, is veel moeilijker te verwijderen omdat alle huismiddeltjes op een droge doek moeten worden aangebracht. Dat wil zeggen, de broek met de ingesmeerde grasvlek moet eerst worden gedroogd. Alleen dan kan een nieuwe poging om de vlek te verwijderen worden gestart.

Om de ingesmeerde groene vlek op te lossen, is alcohol geschikt. De spirit wordt direct op de grasvlek aangebracht. Hij moet wat actie ondernemen en dan wordt de broek zo heet mogelijk in de wasmachine gewassen.

Glycerol is ook geschikt voor het verwijderen van grasvlekken. De glycerine wordt met een katoenen doek direct op de groene, droge vlek verspreid. Daarna kan de broek in de wasmachine worden schoongemaakt.

De geest van wijn is ook een van de huismiddeltjes die grasvlekken oplost. Als de vlek al doorweekt is, moet hij grondig doordrenkt zijn van water. De wijnspirit duurt ongeveer 10 minuten om het effect te ontwikkelen. Daarna wordt de broek in de wasmachine schoongemaakt bij de heetst mogelijke wastemperatuur.