Haarverzorging

Dagelijks onderhoud van het haar. Het is aan te bevelen dagelijks met een borstel of fijne kam schilfers, roos en stof uit het haar en van de hoofdhuid te verwijderen. De meeste mensen zijn er wel van overtuigd dat het lichaam dagelijks gereinigd moet worden, maar velen laten soms weken en zelfs maandenlang stof, vet, zweetzuren, neerslag van schoorstenen en uitlaatgassen rustig op huid en haar zitten, met het noodlottige gevolg dat de poriën verstopt raken en het haar verstikt.
Kammen en borstelen. Gebruik nooit een stalen kam of borstel, want deze beschadigen de hoofdhuid. Gebruik uitsluitend hoornen ot benen kammen met afgeronde punten.

De haarborstel, waarmee men het haar iedere ochtend of avond een paar minuten behoort te borstelen, mag niet te hard zijn en het liefst van varkenshaar of dassenhaar.

Het borstelen moet afwisselend in alle richtingen gebeuren. Kam en borstel af en toe reinigen in een zeepsopje, goed spoelen, uitslaan en laten drogen. Fijne kammen kan men schoonborstelen met een tandenborstel, gedoopt in ammonia of eveneens een zeepsopje.

Geef een reactie