Handdoekenrek

Om de gebroken rail van een handdoekenrek te kunnen vervangen moet in de meeste gevallen eerst een van de houders worden verwijderd. Schroef deze los of (als het om een klemtype gaat) schuif hem omhoog en trek hem naar voren uit de klem. Vervang de rail door een nieuwe of door een rondhout van dezelfde diameter. Schuur het hout eerst op en schilder het in drie lagen (schuren tussen iedere laag).

Is het rek voorzien van keramische houders die verzonken liggen in een tegelwand dan is het gemakkelijker de gebroken rail te vervangen door een verende expansierail van dezelfde diameter. Men kan echter proberen een van de houders uit de wand te wrikken. Haal alle specie of tegellijm van houder en wand; breng de nieuwe rail aan en zet de houder weer vast met specie of lijm. Vul de naden met voegspecie.
Markeer voor het bevestigen van een nieuw handdoekenrek eerst de positie van de houders en van schroeven of klemmen. Boor gaten voor de schroeven; in tegels met een steenboor en met een zo laag mogelijke boorsnelheid. Zet pluggen in de gaten monteer ten slotte het handdoekenrek.