Hoe werkt Paypal?

Met Paypal kunt u grotere en kleinere bedragen sturen naar mensen, verkopers of bedrijven op internet. Hiervoor hebt u geen accountinformatie nodig, alleen het e-mailadres van de ontvanger.

Het online betalingssysteem werkt snel en ongecompliceerd  zelfs als u geld naar andere landen wilt verzenden. De overdracht is veel sneller dan een bankoverschrijving of een creditcardbetaling: de ontvanger heeft het geld onmiddellijk op zijn Paypal-account staan, als de verzender het heeft verzonden. Bij een overdracht kan dit een paar dagen duren. Vooral met een Ebay/Alibaba aankoop die de wachttijd enorm verkort, kan de verkoper de goederen onmiddellijk verzenden.

Het geld in het account kan vervolgens worden gebruikt voor betalingen aan anderen, dus op het virtuele account. Of u zet het terug naar uw “echte” bankrekening. Als het Paypal-account leeg is en u geld wilt verzenden, wordt het bedrag via automatische incasso of creditcard van uw eigen bankrekening afgeschreven. De ontvanger van een betaling ziet de echte bankgegevens van de afzender niet, dit zou de beveiliging moeten verhogen.

Een Paypal rekening openen

Als je mee wilt doen, schrijf je dan in met je persoonlijke gegevens, e-mailadres en wachtwoord. Om na te gaan of de persoon en zijn echte rekening echt bestaan, draagt ​​Paypal een klein bedrag over naar de rekening. Om te betalen voor een aankoop in een online winkel via Paypal, klikt u eenvoudigweg op de overeenkomstige knop in het winkelwagentje. De site leidt vervolgens de gebruiker om naar de Paypal-site. Daar log je in en bevestig je het verzenden van het bedrag met een paar klikken – klaar.

 

Deze video legt stap voor stap uit hoe je een account aanmaakt.

Wat kost Paypal?

Gebruik is niet gratis voor alle gebruikers: het account zelf is gratis voor iedereen. Wie betaalt, moet geen kosten betalen. Het verzenden en verzenden van geld tussen individuen is ook gratis voor beide. Als een verkoper echter op deze manier geld ontvangt van een webshop of Ebay, trekt Paypal een bedrag af van het ontvangen bedrag. Deze bestaat uit een basistarief per transactie en een percentage, afhankelijk van het bedrag van de som.

Kleine prijs voor groot gemak.

Afhankelijk van het verkoopvolume berekent PayPal verkopers tussen de 1,5% en 3,4% transactiekosten over het totale verkoopbedrag, plus €0,35 EUR per transactie voor het ontvangen van betalingen.

Kopen kost helemaal niets.

Betalen of geld overmaken met PayPal is altijd gratis. De verkoper betaalt PayPal een kleine vergoeding om je betaling goed beveiligd te verwerken.

Kopen of betalen:Gratis in Nederland

Zakelijke klanten betalen 3,4% + €0,35 EUR (of minder) per transactie

Je betaalt ons pas als je zelf betalingen ontvangt. Onze tarieven behoren tot de meest concurrerende in de branche én hoe meer je verkoopt, hoe minder je betaalt!

Verkopen:Start bij 3,4% over het totale verkoopbedrag plus €0,35 EUR per transactie

Zakelijk tarief met korting:Van 3,4% tot 1,5% + €0,35 EUR gebaseerd op het verkoopvolume van de voorafgaande maand

Non-profittarief:Standaard 1,5% + €0,35 EUR

Internationale betalingen:Extra kosten van toepassing voor het omrekenen van vreemde valuta.

Geld overmaken is meestal gratis.

Geld overmaken naar vrienden en familie is gratis voor jou en de ontvanger als je je bankrekening of PayPal-saldo gebruikt. Voor een laag tarief kun je ook je creditcard gebruiken of een internationale overboeking doen.

Geld in Nederland overmaken:Gratis als je je bankrekening of PayPal-saldo gebruikt.

Creditcardkosten: (De verzender bepaalt wie deze kosten betaalt.)

Geld overmaken naar rekeningen buiten de EER:

Er zijn ook transactiekosten van 3,4% tot 7,4% + €0,35 EUR van toepassing als je een creditcard gebruikt om geld over te maken.

Kijk op Paypal voor informatie