Hondepoep

Het honden bezit neemt gestaag toe, op de stoepen van steden is dat helaas flink te merken. Verwijder de uitwerpselen zo snel mogelijk, want op de geur komen nog meer dieren af -met glibberige gevolgen. Daarom helpt het nauwelijks om de hondepoep met een schop of oude krant in de goot te gooien, de geur blijft immers hangen. Schrob de stoep goed schoon en sprenkel er vervolgens ammonia overheen op die lucht zijn honden allerminst gesteld. Of koop bij de drogist een speciale afweerspray, dat helpt soms nog beter dan ammonia. De poepstank is ook te bestrijden met bleekwater, al gaat daar verder geen afwerende werking van uit.

Hondebezitters kunnen zelf veel doen om de overlast te beperken: leer de hond zijn behoeften in de goot te doen in huis.
Zieke en onzindelijke dieren zorgen binnenshuis voor de nodige overlast, vooral op vaste vloerbedekking. Verwijder de ongerechtigheden meteen, dep met keukenpapier en boen de plek daarna schoon met een sopje van water en groene zeep. Bleek vlekken desgewenst nog met azijn, citroensap of ammonia, maar probeer het effect eerst op een restje tapijt: soms is dit middel erger dan de kwaal.