IJzige voorruit – dit helpt gegarandeerd

Het koude seizoen komt en daarmee komen de ijzige autoruiten. In de ochtend in ijskoude, moet elke bestuurder eerder het huis verlaten en het raam vrijmaken. Wie weet dat niet: ijzige vingers, natte kleren en een gevoelde eeuwigheid brengen het naar buiten in de vrieskou, totdat de schijf eindelijk vrij komt. Maar welke tips helpen echt om mijn schijf snel ijsvrij te krijgen?

Effectieve tips voor een ijsvrije ruit

Wat helpt echt en is naast de ijskrabber nog steeds een effectieve methode om de schijf ijsvrij te krijgen met eenvoudige huismiddeltjes?

Koud water tegen de vorst

Koud water, dat een beetje warmer is dan het ijs zelf, kan het hardnekkige ijs ontspannen. Let op: Gebruik geen warm of zelfs heet water om het glas schoon te maken. Dit klinkt misschien effectiever, maar het zal het autoraam beschadigen en ervoor zorgen dat het in de voorruit barst.
Het is het beste om het koude water in een spuitfles te gieten en op de ijzige plekken aan te brengen. Kras vervolgens het oppervlak met de ijskrabber. De vorst zou sneller van de schijf moeten oplossen.

Voorzien van azijn en water

Zodat het niet eens bij een bevroren autoruit komt, helpt een eenvoudig huismiddeltje tegen de vorst. In een spuitfles in de verhouding 3: 1 azijn met water. De inhoud van de spuitfles moet drie keer azijn en één water bevatten. Volg deze milieuvriendelijke vloeistof de nacht ervoor gelijkmatig over de voorruit. De laag die zich nu op het autoraam vormt, waardoor vorst en ijs wordt voorkomen, kan consolideren. De laatste restanten kunnen ook de volgende ochtend eenvoudig worden verwijderd met de ruitenwisser.

Folie of doek als dekking

Een ander huishoudelijk punt tegen een ijzige voorruit is om het te bedekken met een folie, laken of doek. Dus de vorst kan zich niet eens op de voorruit fixeren. Neem gewoon een laken of doek en strek het over het glas. De uiteinden kunnen worden opgesloten in de autodeur. Natuurlijk is het beter met een speciaal gecoate voorruitafdekking. Maak de volgende ochtend de bescherming af en schud de resterende sneeuw van het doek en de schijf is al ijsvrij.

Alcohol als een droogmiddel

Helpt niet koud water om de ijzige voorruit te bevrijden, dus helpt in dit geval een mengsel van water met schoonmaakalcohol. Deze isopropylalcohol zorgt ervoor dat het ijs smelt. Het is het beste om de wasalcohol te vullen in een verhouding van 2: 1 (2 delen isopropylalcohol / 1 deel water) in combinatie met een scheutje wasmiddel in een spuitfles. Breng het mengsel gelijkmatig aan op de ijzige voorruit en het ijs smelt zeer snel. Dit is een van de meest effectieve manieren om de schijf ijsvrij te maken.

Goede huismiddeltjes, voorkomen is beter

Er zijn al enkele huismiddeltjes om een ​​ijzige voorruit van vorst en sneeuw te bevrijden. De eenvoudigste methode is natuurlijk om te voorkomen dat vorst en sneeuw vast komen te zitten op de voorruit. Als u echter een ijzige voorruit vindt, kunt u het glas op een eenvoudige manier ontdooien, zoals koud water, azijnwater of water met alcohol.

De snelste manier om mijn schijf ijsvrij te maken met een beschermfolie. Hier buig ik gewoon de vorst op het glas. Bij weinig ijsvorming op de schijf kan een spray voor het ontdooien van ijs een goed hulpmiddel zijn. De alcohol lost de ijskristallen op de schijf op en de rest kan eenvoudig worden verwijderd met de ruitenwisser. Het duurt het langst met de ijskrabber. Maar zelfs als het het langst duurt, nemen de meeste Duitsers hun toevlucht tot deze methode om de schijf gratis te krijgen.