Inktvlekken verwijderen

Als u een nieuw lint op de schrijfmachine moet zetten, is dat een vervelend karweitje. Schone vingers houdt u er zelden bij en één ongelukkige beweging geeft ook nog vlekken op uw kleding. Inktvlekken verwijderen kunt u met trichloorethyleen of met tetra.

Inktvlekken verwijderen: 12 huishoudelijke oplossingen

Inktvlekken verwijderen met Melk
Vraagt u zich af hoe u inktvlekken van gekleurde kleding kunt verwijderen? Een melkbad met overnachting doet vaak de truc. Dompel het aangetaste kledingstuk gewoon een nacht in de melk en was de volgende dag zoals gebruikelijk wit.

Inktvlekken verwijderen met Zout
Giet zout op een inktvlek die nog nat is, dep met een natte papieren handdoek en verwijder en borstel het zout af. Herhaal tot de vlek volledig is opgeheven.

Inktvlekken verwijderen met Crème van wijnsteen
Pen barstte op je shirt voor die grote vergadering? Hier leest u hoe u inktvlekken verwijdert: maak een pasta door 2 eetlepels tandsteen te mengen met 2 eetlepels citroensap. Bedek de inktvlek gedurende drie tot vier uur met de pasta, borstel vervolgens de pasta af en was het shirt.

Inktvlekken verwijderen met Maïzena
Inkt op het tapijt! In dit geval kan een beetje gemorste melk u misschien behoeden voor huilen. Zo verwijder je inktvlekken met maïszetmeel en melk: meng beide ingrediënten om een pasta te maken en breng de pasta aan op de inktvlek om deze te verwijderen. Laat het brouwsel een paar uur op het tapijt drogen, borstel het gedroogde residu af en zuig het op.

Inktvlekken verwijderen met Haarspray
Je peuter is gewoon wild gegaan met een balpen op je nieuwe witte jas. Spuit de vlek in met haarlak en de penstrepen moeten er meteen af.

Inktvlekken verwijderen met Nagel lak verwijderaar
Als de inktvlekken op uw huid niet met water en zeep worden verwijderd, zijn ze waarschijnlijk niet in water oplosbaar. Probeer in plaats daarvan nagellakremover te gebruiken. Breng wat aan op een watje en veeg de getroffen delen af met de oplossing. Zodra de inktvlekken verdwenen zijn, wast u de huid met water en zeep. Nagellakremover kan ook inktvlekken op de trommel van uw wasdroger voorkomen.

Inktvlekken verwijderen met Tandpasta
Dit kan al dan niet werken, afhankelijk van de stof en de inkt, maar plaats tandpasta zonder gel op de vlek en wrijf de stof krachtig tegen elkaar. Spoel met water. Was je in staat om wat inkt te verwijderen? Super goed! Herhaal het proces een paar keer totdat je alle inkt kwijt bent. Opmerking: Hetzelfde proces werkt voor lippenstift.

Inktvlekken verwijderen met Boter
Een van de kinderen gebruikt een pen om een nieuwe glimlach op het gezicht van die favoriete pop te tekenen? Probeer de Kiddie-graffiti te verwijderen door er boter over te wrijven en de pop een paar dagen in de zon te laten liggen. Was het af met water en zeep.

Inktvlekken verwijderen door Alcohol wrijven
Heb je inkt op je favoriete shirt of jurk gekregen? Probeer een paar minuten in alcohol te wrijven om de inkt te verwijderen voordat u het kledingstuk in de was zet.

Inktvlekken verwijderen met Azijn
Behandel een inktvlek op een shirt door deze eerst nat te maken met wat witte azijn en wrijf vervolgens een pasta van twee delen azijn in drie delen maïszetmeel. Laat de pasta grondig drogen voordat u het product wast.

Inktvlekken verwijderen met Schuurpapier
Een beetje fijn schuurpapier en een zachte aanraking zijn geweldig voor het verwijderen (of op zijn minst minimaliseren) van een inktvlek of een kleine scuffmarkering op suède kleding of schoenen. Naderhand, zachtjes poetsen met een tandenborstel of een nagelborstel. U kunt een dure reis naar de stomerij vermijden.

Inktvlekken verwijderen met Verkorting
De volgende keer dat een lekkende pen je handen vol inkt laat liggen, pak je een blikje bakvet. Om inktvlekken uit uw handen en ook uit vinyloppervlakken te verwijderen, wrijft u op een klodder bakvet en wrijft u de vlekken weg met een doek of keukenrol.