Kaashapjes ‘delicaat’

De hoeveelheden die in dit recept staan vermeld, zijn voldoende voor 2 personen, maar door aanpassing van de hoeveelheden natuurlijk gemakkelijk uit te breiden voor de hoeveelheid mensen waaraan u deze heerlijkheden wilt serveren.
De hapjes smaken uitstekend bij een glas rode wijn of goede rosé. Serveer ze eens als ‘klein souper’ na een avondje uit of een gezellig feestje.

Kaasdadels:
Verwijderde pitten van verse of geconfijte dadels en vul ze met Roquefort die met een stukje boter is zachtgeroerd. Steek er een prikkertje in.
Camembert-canapé’s: ” Kleine ronde stukjes brood worden bestreken met wat mayonaise. Hierop komt een puntje Camembert te liggen met een partje zoetzure augurk. Garneer met een heel klein toefje tuinkers.

Pumpernickel met Emmentaler:
Kleine ronde plakjes Pumpernickel bestrijken met wat boter
en er twee reepjes Emmentaler opleggen. Tussen de Emmentaler een reep augurk. Bekronen met een opgerold plakje gekookte ham. Steek er wel een prikkertje door.
Kaasballetjes: Fijngewreven roggebrood vermengen met een zachte kaas.
Met. vochtige handen tot balletjes rollen en door paprika poeder wentelen. Aan een prikkertje steken.

Brie en zalm:
Kleine puntjes Brie in plakjes gerookte zalm wi~elen. Op een met boter besmeerd stukje witbrood leggen en met een prikkertje een {lintertje citroen erop vaststeken.

Ansjovis-canapé’s:
Kleine ronde toastjes bestrijken met een dikke laag zachte ,kaas. Beleggen met een dunne plak tomaat en ei en daarop een opgerold ansjovisfiletje met een kappertje leggen. Vaststeken met een prikkertje.

Kaas met gember:
Een klein stukje wittebrood besmeren met boter. Hierop een plakje Emmentaler leggen, bestrooien met gehakte gember en bekronen met een halve walnoot.