Kamerplanten en vakantie

Gaat u een paar dagen weg, dan geeft u uw planten vlak voor vertrek water en zet u ze zodanig dat ze niet in de volle zon komen te staan. Als u ‘s winters weggaat, zet u de planten middenin de kamer. Heel tere planten kunt u op de koelkast of vriezer zetten, waar ze profiteren van de door het apparaat afgegeven warmte.
Vertrekt u voor een langere periode, dan kunt u het beste een bekende vragen voor uw planten te zorgen. Leg zo .nodig bij elke plant een kaartje neer met de verzorgingsregels.
‘s Zomers kunt u een plant twee weken achterlaten als u hem vlak voor vertrek ruim water geeft en vervolgens in een doorzichtige plastic zak stopt. Met behulp van stokjes zorgt u ervoor dat het plastic de bladeren niet raakt. Grote planten houdt u een week goed door ze flink water te geven en daarna de pot in plastic te verpakken.

Ook kunt u flessen met water bij de planten zetten en deze met een wollen draad of een andere pit met de potgrond verbinden. De planten zuigen dan zelf het water aan. Ten slotte kunt u ook een flinke badhanddoek met stenen erop in de badkuip leggen en het waterpeil juist tot aan de onderkant van de stenen laten komen. De planten zet u dan op de stenen.

Geef een reactie