Kapsel

Een ovaal gezicht velen ideaal. Er zijn vele kapsels bij mogelijk. Een vaak voorkomend euvel is wel: een hoog voorhoofd. In dat geval is het goed het gezicht wat kleiner te doen lijken, door het als het ware in te lijsten in (veel) golvend haar. Schuin (over het voorhoofd) gekamd haar en natuurlijk een pony doen het hier ook heel goed.

De kapseltruc voor een rond gezicht enkele opvallende extra’s in het kapsel aan te brengen, zodat de aandacht een beetje van het gezicht zelf wordt afgeleid. Te denken valt aan een paar zeer opvallende lokken, een bepaald kleurelement en dergelijke.

Een hoekig gezicht optisch wat vriendelijker gemaakt worden door het iets ronder te laten lijken en het kapsel horizontaal onder te verdelen. Helemaal fout in dit geval is een scheiding in het midden met lange sluike haren.

De beste manier om uw eigen gezichtsvorm re ontdekken is, om uw haar strak naar achteren vast re sreken, voor een spiegel te gaan zitren en met lippenstift de omtrek van uw gezicht op de spiegel re rekenen.