Kattenhaar verwijderen: tips tegen dierenhaar in het huis

Iedereen die een huisdier bezit, moet veel dierenhaar uit kleding en huishoudtextiel verwijderen. Vooral kattenhaar zal altijd je weg vinden naar bekleding of kleding. We laten je de beste manier zien om het haar van je babytijger te verwijderen.

Mensen op een teddybeer kunnen een dutje doen in de kattenmand, op de bank of in het bed van de eigenaar. Een wasmand kan ook een comfortabele plek zijn voor een ontspannen dutje. Wanneer de kat zijn slaapplaats verlaat, laat hij vaak haar achter. Afhankelijk van ras en haarlengte zijn de plukjes kleiner of groter. De dierenharen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken.
Tekenen van allergieën voor huisdieren zijn onder meer: waterige ogen, sterk niezen, geïrriteerde luchtwegen, een verstopte neus

Als u dergelijke symptomen bij uzelf of een ander familielid opmerkt, moet u een arts raadplegen. Dit kan je idee bevestigen. Nadien wordt het regelmatig verwijderen van kattenhaar nog belangrijker, zodat u uw baby ondanks allergie buik kunt houden .

Er zijn verschillende manieren om kattenhaar te verwijderen

Als u het kattenhaar en uw kleding effectief uit het appartement wilt verwijderen, zijn er verschillende methoden. We hebben de meest efficiënte voor u samengesteld in de volgende hoofdstukken.

1. Verwijder kattenhaar uit de bekleding en tapijten

De beste manier om kattenhaar van uw bank, tapijt en meer te verwijderen, is met een speciale borstel. Het is bijzonder gemakkelijk om huishoudtextiel van leer of kunstleer te reinigen. Hier kun je gemakkelijk een natte doek pakken.

Voor grotere hoeveelheden haar is het verstandig om eerst het kattenhaar te verwijderen met de stofzuiger voor dierenhaar en het vervolgens opnieuw te bewerken met de borstel.

Als u geen speciale stofzuiger voor dierenhaar hebt, kunt u een normaal apparaat pakken en het uitrusten met een universeel bekledingsmondstuk voor dierenhaar. Het stofzuigerhulpstuk is verkrijgbaar voor minder dan 20 euro. U vindt ook overeenkomstige producten in online handel.

2. Gebruik de pluisborstel om kattenhaar uit kleding te verwijderen

Katten knuffelen graag met “hun” mens. Spinnend houden ze zich vast aan zijn benen, zitten op zijn schoot en verdelen alle soorten dierenhaar over broek en T-shirt. Zonder pluisrol kunnen ze nauwelijks worden verwijderd. Bijzonder handig zijn kleefrollen met gemakkelijk verwijderbare kleefzijde . Bij het afrollen van het textiel kleeft het kattenhaar aan het oppervlak van de pluizenwals.

Als u op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor een commerciële rol, kunt u er een handschoen omheen wikkelen met plakband – de kleefzijde moet naar buiten wijzen – en de kleding deppen. Vooral voor fleecejassen en ander textiel van fleece, wordt deze zachte variant aanbevolen. Natuurlijk kunt u de zelfklevende rol of de zelfklevende schoen ook gebruiken met andere stoffen, zoals uw stoffen bank.

Overigens worden kattenharen niet alleen door de kat zelf verdeeld , ze vliegen net als stof rond in het appartement en kunnen zich daarom ook verspreiden in kamers die de tijgertijger vermijdt. Om dit te voorkomen, is het zinvol om tijdens het verwisselen van de vacht van het huisdier regelmatig in alle kamers te stofzuigen. Als u gladde oppervlakken afveegt met antistatische doeken – zoals kasten en tafels – kunt u het haar van de kat gemakkelijk verwijderen.

3. Verwijder kattenhaar in de wasmachine – tips voor de juiste wasbeurt

Als er veel kattenhaar aan je favoriete broek of je favoriete trui blijft, dan moet je het goede stuk in de wasmachine doen . Het heeft weinig zin om het “harige” textiel samen met andere kledingstukken te wassen, omdat het dierenhaar in de hoes in de hoes kan worden verdeeld. Het is beter om de aangetaste kleding apart te wassen op 40 graden . Een extra wasbal vangt de haren die afpellen. Dit voorkomt hardnekkige bosjes die zich in de trommel vormen en, in het ergste geval, de afvoer verstoppen.

Na het wassen kan het nu schone kledingstuk in de droger worden verpakt. In huishoudens zonder droger kan het textiel eenvoudig aan de waslijn worden opgehangen. Je moet oppassen dat je tombe geen toegang krijgt tot de wasruimte. Als het dier op vochtige kleding wrijft, blijven de haren opnieuw plakken en moet het reinigen opnieuw beginnen.

Voorkom kattenhaar door de juiste verzorging
Normaal gesproken zorgen katten alleen voor hun netheid – met de zogenaamde kattenkleding. Niet voor niets worden ze als bijzonder schone dieren beschouwd. In de tijd van de vachtwissel lopen de falende haren echter snel uit de hand, dus je moet je trouwe viervoeter helpen met het verzorgen. Dagelijks borstelen verwijdert effectief dode haren uit de vacht en stimuleert de bloedsomloop van de kat. Veel fluwelen poten genieten van de behandeling. Het is echter belangrijk om het dier op jonge leeftijd te laten wennen aan het verzorgen .