Kinderfeestjes

Maak tevoren programma, bereid ze goed voor

Hoe jonger de kinderen zijn, des te beter het feestje moet zijn voorbereid -ook wat het halen en brengen betreft. Verder moet voor kleine kinderen zo’n festijn niet te lang duren (door de ongewone opwinding worden ze gauw moe), en ouders zonder feestjeservaring doen er verstandig aan niet meteen veel jonge gasten te noden.

Maak tevoren een programma en zorg dat alles in huis is wat voor het feest nodig is. Denk er goed over na; de duur van bijvoorbeeld verkleedspelletjes is moeilijk te plannen en het mag geen ramp zijn als het uitloopt -schrap dan een ander onderdeel. Soms ook is een programma sneller afgewerkt dan was voorzien. Zorg daarom ook voor een reservespelietje.

Kinderen werken graag echt mee aan een partijtje. Het feestvarken kan zelf uitnodigingen maken -en kleintjes vinden het vaak enig om tijdens het feest slingers en feestmutsen te maken. Zorg voor een grote tafel, voldoende stoelen, papier in verschillende kleuren, een aantal potjes lijm en scharen.

Iets grotere kinderen besluiten zo’n feestje vaak met een gezamenlijke maaltijd. Maak dan eens van brooddeeg kleine pizza’s, die ze zelf in de keuken mogen vullen met alle mogelijke hartige lekkernijen.

Als de ouders van de gasten tegen die tijd op de borrel worden genood, is meteen het terugbreng-probleem opgelost.

Geef een reactie