knutselen met Kastanjes

kastanjeMet kastanjes kunnen fraaie abstracte schilderijtjes en leuke figuurtjes gemaakt worden. Trek plastic handschoenen aan om de bolsters van de kastanjes te pellen, anders krijgt u zwarte vingers die maar moeilijk schoon te krijgen zijn. Laat de kastanjes goed drogen en wrijf ze met wat slaolie glanzend glad.

Zaag voor het maken van een reliëf de kastanjes middendoor. Klem bij het zagen de kastanjes vast, bijv. tussen de bekken van een tang. Laat ze goed drogen. Maak een ruwe schets op papier en rangschik de halve kastanjes op een ondergrond (multiplex, plastic plaat, enz.) tot er een fraai geheel ontstaat. Werk de ondergrond eerst af door hem te schilderen, te lakken, te bekleden of te beplakken. Laat het geheel drogen en lijm de kastanjes er met celluloseof epoxylijm op vast.

Knutsel met kastanjeOm poppetjes, beestjes of andere ruimtelijke figuurtjes te maken moeten er gaatjes in de kastanjes worden geboord. Ze worden daarna met cocktailprikkers of satépennen aan elkaar gezet. Maak eerst een ontwerpschetsje. Boor de gaatjes met een fretboortje en houd ook nu de kastanjes met een tang vast. Leg een lapje tussen de kastanje en de bekken van de tang. Bevestig de prikkers en de pennen met een beetje lijm in de kastanjes.

kastanje knutsel

kastanje knutsel

kastanje knutsel3

kastanje_knutsel5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
kastanje_knuffel_worm2