Koffievlekken verwijderen

Koffievlekken geven zelden een probleem als we er meteen bij zijn. Van alle gladde oppervlakken halen we dan de vlek met een vochtig werkdoekje weg. Heeft de vlek zich vastgezet, dan kan hij wel eens erg hardnekkig zijn.
Kookechte stoffen (ongekleurd katoen of linnen) koken we uit in neutraal sop. Als daarmee de vlek niet verdwenen is, behandelen we hem met verdund bleekwater (direct daarna zeer goed spoelen!) en als zelfs dat niet helpt, deppen we met trichloorethyleen.
Gekleurde stoffen (katoen, linnen, wol, zijde) spoelen we eerst in een lauw sop en als dat geen resultaat oplevert, behandelen we de vlek door voorzichtig in de rondte te wrijven met tetra, trichloorethyleen of wasbenzine.
Tere ongekleurde stoffen (wol en zijde) spoelen we in lauw”  sop, daarna passen we een wol bleekmiddel toe en als dat ook geen soelaas biedt, proberen we de vlek weg te wrijven met tetra of wasbenzine.
Kunstvezelstoffen spoelen we in handwarm water. Helpt dat niet, dan wassen we de stof in borax, gebruiken daarna eventueel glycerine en tenslotte trichloorethyleen of wasbenzine. vlekken verwijderen

K