Konijnen houden

Konijnen zijn heel gemakkelijke dieren om te houden. Ze vergen niet erg veel aandacht, en wanneer u ze voor de slacht houdt, krijgt u waar voor uw geld; konijnevlees is smakelijk en rijk aan proteïnen.
U kunt het beste speciaal konijnevoer kopen en dat aanvullen met zacht hooi, vers gras, groentebladeren, wortelgewassen, appels, peren en loof van fruitbomen. Zorg elke dag voor vers water.

Het hok
Een onderdak voor konijnen behoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een konijn is gauw tevreden. Het heeft zelden last van kou, alleen bij flinke vorst moet u extra beschutting gaan geven. Het hok moet in ieder geval bescherming bieden tegen regen, tocht en (zonne) hitte. Ieder exemplaar heeft z’n eigen hok nodig! De afmetingen moeten ongeveer 90 x 60 x 60 cm zijn. Voor het benodigde gaas neemt u liefst draadgaas met mazen die een doorsnede hebben van ongeveer 2,5 cm. Het hok zelf bestaat uit hout of spaanplaat. Heel handig bij het schoonmaken is een bodem met een uitneembare la, waarin u steeds schoon turfmolm of stro doet.