Tips voor het kopen en onderhouden van kamerplanten

Kamerplanten kunnen je humeur verbeteren, je huis verfraaien en luchtverontreiniging stoffen filteren. De volgende tips helpen je om je kamerplanten gezond te houden.

Verlichting

Binnen tuinders houden het hele jaar door van kleurrijke bladeren, vooral in de winter. Om kamerplanten te laten gedijen, moeten ze ook de juiste lichtomstandigheden hebben, die kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de plant en zijn soort.

Over het algemeen is gedeeltelijk of indirect licht voldoende voor niet-bloeiende planten, terwijl tropische planten moeten worden blootgesteld aan direct zonlicht of zonlicht. Niet-bloeiende variëteiten zoals de drie-strook Sansevière, de kleine papyrus, de spinplant en sommige druivensoorten vereisen minstens een paar uur zonneschijn per dag. Bamboe daarentegen kan gedijen in de schaduw en afkoelen door direct zonlicht.

Volle zon of direct zonlicht is gunstig voor bloeiende variëteiten zoals hibiscus, cape viooltjes, orchideeën en bloeiende cactussen en niet-bloeiende vetplanten zoals zilveren krassula en bromelia’s. U kunt het gebrek aan zon compenseren door uw kamerplant bloot te stellen aan het kunstlicht van een compacte fluorescentielamp.
irrigatie

Binnenunits vereisen verschillende hoeveelheden water en vocht, afhankelijk van het systeemtype en het seizoen. Het is belangrijk om meer te weten te komen over hun speciale behoeften. Het is echter belangrijk om het type kamerplanten te kiezen dat bij uw levensstijl en uw reguliere onderhoud past.

Als u de voorkeur geeft aan planten die uw huis een groene noot geven en geen duurzame verzorging nodig hebben, kies dan niet-bloeiende soorten die niet vaak water moeten krijgen.

Aan de andere kant is het goed voor u en uw kamerplanten om de luchtvochtigheid in uw huis in de winter tussen 40 en 60 procent te houden.
afmeting

Je kunt een kleine plant kopen en onderhouden, of je kunt een grotere plant kopen om een ​​lege ruimte te decoreren of het het middelpunt van je huis te maken. Het hangt grotendeels af van het type plant dat je wilt, de beschikbare ruimte en toegang tot zonlicht.

Een grote plant kan zijn toegewezen gebied snel ontgroeien en onhandig worden wanneer zijn takken je habitat beginnen binnen te dringen.

Over het algemeen zijn kleine planten in een nieuwe omgeving veerkrachtiger, terwijl een grotere plant slecht kan reageren op licht en vocht in uw huis.
Populaire kamerplanten

Kaaps viooltje: deze plant bloeit het hele jaar door in een regelmatige cyclus en gedijt onder veel binnenverlichting;

Gewone aloë: de dikke scheuten van dit lid van de succulente familie hebben geneeskrachtige eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt om brandwonden te behandelen;

Orchideeën: vreselijk delicaat maar van grote schoonheid, deze bloeiende plant vereist veel zorg, direct zonlicht en een hoge luchtvochtigheid;

Spider Plant: deze plant is bestand tegen lange periodes van vergeten (vaak in de kamer van een student) terwijl hij lange reepjes zachte bladeren produceert;

Araucaria: naaldboom die binnen bloeit, deze plant houdt van direct zonlicht en kan ook als kerstboom worden gebruikt.

Kies uw kamerplanten volgens de kenmerken van uw huis. Wees voorbereid om te experimenteren met plantlocaties en kunstmatige lichtbronnen om het voortbestaan ​​en de ontwikkeling van uw kamerplanten te helpen.