Koud en warm Buffet

Een koud of een warm buffet vergt een speciale aankleding en opbouw. U kunt het beste een stevige, royale tafel tegen een muur zetten en daarop met behulp van kistjes of dozen verhogingen bouwen. Dat is erg praktisch in het gebruik en het oogt leuk. Bedek het geheel met een molton deken of iets dergelijks en leg daaroverheen een, eventueel gekleurd, tafellaken. Papieren tafellakens zijn ook heel geschikt.

Helemaal links op de tafel komen de borden, het bestek, een flinke stapel servetten en de mandjes met brood. Dit alles kan ook op een aparte tafel geplaatst worden.

Vervolgens zet u de salades, vis en voorgerechten neer. In het midden van de tafel staan de vleesgerechten en -indien van toepassing -de warme spijzen. Aan de rechterkant van het buffet zet u de kazen en desserts. Als er geen plaats is voor de nagerechten kunt u deze ook later pas op tafel zetten. Zorg dat bij ieder gerecht het juiste dien bestek aanwezig is.

Glazen en flessen krijgen bij voorkeur een plaatsje op een aparte tafel om morsen op de buffettafel te voor-
komen.

Uw buffet is eigenlijk niet compleet zonder een geschikte versiering. Houd daarom op een van de achterste verhogingen ruimte vrij voor een kleurig boeket. Een grote schaal met verschillende soorten vers fruit vormt eveneens een toepasselijk accent op het buffet.