Lappenpoppen

Teken ruitjes van 2,5 cm en vergroot het onderstaande ontwerp tot een pop van 35 cm. Trek het patroon tweemaal op roze, beige of lichtbruine stof over. Teken op de goede kant van de stof het hoofd van de pop. Borduur de mond met stiksteken en de wenkbrauwen met steelsteken. Vul ogen en neus met platsteken.

Knip de pop uit. Leg de goede kanten op elkaar en naai met de machine of met de hand stiksteken rondom een zoom van 2 cm. Laat aan één kant een opening. Knip de rondingen bij en keer de pop binnenste buiten.
Vul de pop op met in stukken geknipte panties, kussenvulling of stukjes schuimrubber. Maak de opening met een slipsteek dicht.

Knip voor het haar stukjes breiwol af, 15 cm voor jongenspoppen, 45 cm voor meisjespoppen. Leg de draden naast elkaar op papier tot een breedte van ongeveer 7 cm. Stik door het midden van de draden en daarna aan beide kanten op 4 cm afstand van het midden. Scheur het papier weg. Naai op de stiklijnen het haar op de bovenkant, achterkant en zijkanten van de poppekop.

Teken de kleertjes van de pop op ruitjespapier van 2,5 cm. Breng het patroon op de stof over en neem een zoomtoeslag van 2 cm. Knip ze uit en naai ze in elkaar. Laat aan de achterkant een opening van 5 cm.