Lekkere hapjes: Koude gevulde eieren

Gevulde eieren met garnalen:
Eidooiers met mayonaise vermengen en met een heel klein beetje zout en versgemalen peper op smaak brengen. In de uitgeholde eieren spuiten en enkele garnalen in het dooier drukken. Met een klein stukje dille of peterselie garneren.

Gevulde eieren met Roquefort:

Eidooier fijnmaken en vermengen met Roquefort, boter en Worcestersaus. Olijven en gehakte peterselie erdoor mengen en in de eieren spuiten. Garneren met een plakje gevulde olijf en een blaadje peterselie.

Gevulde eieren ‘Mortimer’:
Eieren in de breedte doorsnijden en van onderen een heel klein stukje van het wit afsnijden zodat ze blijven staan. Voorzichtig het dooier verwijderen en het uitgeholde ei vullen met kaviaar. Een opgerolde ansjovisfilet er opleggen en bekronen met een plakje truffel. Bestrijken met aspic, de rest van de aspic laten afkoelen en gehakt om de gevulde eieren strooien.

Gevulde eieren met tomateroom:
Eidooiers met een lepel tomatenpuree en wat zure room vermengen en op smaak maken met zout en enkele druppels tabasco. In de uitgeholde eieren spuiten en bekronen met een aspergepunt je en een takje dille.

Gevulde eieren ‘Columbus’:
Eidooiers, gekookte kip, ansjovisfilets en een augurkje zo fijn mogelijk hakken of even in de keukenmachine pureren. Met zout en kerriepoeder op smaak maken en in de uitgeholde eieren scheppen. Op blaadjes sla zetten en garneren met een plakje radijs en een toefje peterselie.