Logo en merk

Nike logoEen logo is een ander woord voor beeldmerk. Mooi vormgegeven letters of een plaatje komt in plaats van de hele naam van een bedrijf of product. McDonalds heeft bijvoorbeeld een grote gele M op een rode achtergrond. En Nikes heeft een V-vormige zwier. Popgroepen, tv-zenders, supermarkten, ze hebben allemaal een logo.

Een goed logo van een populair merk geeft je een trots gevoel. Je wilt graag een Nikes-logo op je pet, je trui of je schoenen. Je drinkt liever cola uit een fles met het logo van Coca Cola dan van een onbekend merk.
Hoe raar dat ook is trouwens. Doe maar eens een test met verschillende soorten cola. Zorg dat degene die proeft niet weet welke cola hij proeft. De meeste kinderen blijken Pepsi Cola lekkerder te vinden dan Coca Cola. Toch willen ze vaak liever Coca Cola, vanwege het merk!
Het is heel knap dat het reclamemakers gelukt is om kinderen fan te maken van merken. Want terwijl jij met je kleding of een rugzak van een bepaald merk rondloopt, maak jij eigenlijk reclame voor hen. En voor een T-shirt met een opdruk van een populaire film wil jij nog graag betalen ook. Denk maar aan de rage van Spongebob!