Tandjeshulp: Heeft uw kindje tandjes gekregen

Een kinderziekte kan een grote ondersteuning zijn voor baby’s die pijn hebben. Tandjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. We laten zien waar u rekening mee moet houden en wat uw kind het beste kan helpen.

Er zijn deze kinderziektes voor baby’s

De meeste baby’s beginnen met kinderziekten op de leeftijd van zes maanden. Dan begint de kaak te spannen en wordt het tandvlees rood. Je baby zal waarschijnlijk rusteloos zijn en vaker huilen als hij pijn voelt. Om hem te helpen, kunt u de volgende dingen proberen:

Geef je kind een bijtring. Dit moet het best worden afgekoeld. Zet het een tijdje in de koelkast, maar niet in de vriezer.
Om de druk te verlichten, kun je de kaak van je baby zachtjes masseren. Zorg ervoor dat je je handen eerst grondig wast. Als alternatief kun je terugvallen op een siliconen vingerstall. Dit moet altijd grondig worden gewassen.
Bovendien kan kauwen op houten speelgoed goed zijn voor een kinderziekte. Dit komt door de hardheid van het hout. Laat uw kind nooit zonder toezicht achter.
Als uw kind al in Beikostalter is, kan koel voedsel verlichting bieden.

Tandjes krijgen van de apotheek

Natuurlijk biedt de apotheek ook verschillende medicijnen voor kinderziektes. Deze mogen alleen worden ingenomen als de hierboven beschreven huismiddeltjes niet langer nuttig zijn. Het is ook het beste om altijd een arts te raadplegen voordat u het inneemt, om de gezondheid van uw baby niet in gevaar te brengen.

Effectief is een tandgel van de apotheek. Hiermee kan men getroffen gebieden wrijven en verdoven. Als bijwerking kan de nek van de baby echter ook verbluft zijn, waardoor deze kan slikken. De gel moet daarom zeer spaarzaam worden gebruikt.
Populaire homeopathische middelen van de apotheek zijn OSANIT en een violette wortel. De violette wortel scheidt een enzym af dat verondersteld wordt te helpen pijn te verlichten. Het moet twee keer per week worden gekookt, zodat uw kind geen bacteriële infectie oploopt.
Als de pijn te erg is of uw kind koorts ontwikkelt, kunnen kinderziektes of koortszetpillen helpen. Vraag voor gebruik maar in ieder geval een arts om advies.