Muggen afweren

In de zomer moeten we er allemaal tegen muggenbeten vechten:  Ze jeuken en ze zien er lelijk uit. Hier zijn enkele tips voor het uitzetten van muggen.

1. Jeuksteken overal

We houden allemaal van de zomer, de warme temperaturen en het buitenleven. Als er niet die irritante muggen waren die je leven tot een hel kunnen maken. En ‘s avonds? De huid is overal gebeten, alles jeukt, rode bultjes zijn overal en ze zijn niet kleiner of beter, als je er constant aan krabt. Muggen zijn iets dat de wereld zeker niet nodig heeft. Maar ze zijn er en we moeten met ze leven. Als u echter iets zo goed mogelijk wilt doen tegen het irritante zoemen en de jeukende beten, hoeft u geen speciaal geld te kopen in de supermarkt. We hebben natuurlijke remedies voor muggen verzameld in het huis en in de tuin.

2. Verdrijf muggen op een natuurlijke manier

In plaats daarvan kun je jezelf op natuurlijke wijze beschermen. Je kent zeker ook deze remedies , waarmee men naar verluidt veilig is voor de beesten. Je hebt toch al met zo’n remedie besmeurd en toch is je huid ‘s avonds gebeten. Als alternatief kun je natuurlijk kleding met lange mouwen dragen, maar dat is niet het ideale ding in de zomer. Er zijn echter enkele natuurlijke remedies die effect vertonen.

3. Muggen reageren op bepaalde geuren

Muggen lijken een zeer gevoelige neus te hebben. Ze reageren extreem gevoelig voor veel verschillende geuren. Zowel binnen als in de tuin kun je profiteren van deze kennis en de vervelende beesten op de vlucht slaan. Koop dus geen dure producten die meestal niet doen wat ze beloven. Probeer onze tips of natuurlijke remedies tegen muggen, zodat ze de vervelende mug wegjagen die je ‘s nachts in je slaapkamer achtervolgt. Ze kosten je bijna niets en stralen ook een heerlijke geur uit die aangenaam voor je is, maar erg onaangenaam voor muggen.

– citroen en kruidnagel:
Een oude bekende remedie voor muggen: morst een gehalveerde citroen met gedroogde kruidnagel . Verdeel meerdere citroenhelften in huis en je zult zeker rust en stilte hebben voor het ongedierte.

– geur: Wierookstokjes, geurkaarsen en allerlei geurlampen zijn ook een goede manier om de muggen weg te jagen. U hoeft dus geen extra apparaat tegen muggen te kopen.

– salie: Maal of maal een handvol salieblaadjes . Plaats ze vervolgens in een vuurvaste bak en steek ze aan. De wijze bladeren beginnen te gloeien en ruiken een geweldige geur. Voor mensen aangenaam, voor muggen is de geur echter vreselijk en moeilijk te verdragen. De kruidige geur zal de kleine dieren zeker snel verdrijven.

– essences: Als u ‘s avonds het ventilatievenster weer wilt openen, plaatst u een kom gevuld met appelazijn, laurierolie, citroenessence of lavendelessence op de vensterbank. Muggen die via het raam uw appartement binnen willen komen, zullen zich snel omdraaien en verdreven worden.

– etherische oliën: Als u uw huid direct wilt beschermen, moet u essentiële oliën zoals citroenolie, eucalyptusolie, kaneelolie, muntolie, lavendelolie of anijsolie in een verhouding van 1: 4 mengen met een bodylotion en op de huid aanbrengen. Breng de etherische oliën nooit alleen aan. Dat zou je huid irriteren.

– planten: Maar er zijn ook enkele planten die kunnen worden gebruikt om muggen af ​​te weren. Pelargoniums, tomatenplanten, lavendel, basilicum, bieslook, citroenmelisse en kattenkruid – dit zijn allemaal planten die muggen effectief afstoten.
wenk
Controleer regelmatig of uw vliegscherm ergens een klein gaatje is. Anders zouden de kleine muggen anders de kamer binnenglippen.

4 – Zoek de oorzaak van de mugzwerm

Muggen worden het best verkocht als ze niet in staat zijn om te fokken en zich te ontwikkelen. Het is het beste om altijd te controleren of er groot stilstaand water in de buurt van uw huis of appartement is . Een regenton is bijvoorbeeld een zeer goede broedplaats. Om muggen in het regenton te bestrijden, moet je ze regelmatig legen. Het is het beste om uw bloemen altijd water te geven met regenwater , wat water bespaart en het milieu helpt. Als je het water vaak genoeg uit het regenton trekt, kunnen muggenlarven zich daar niet te snel vestigen.

5. Vliegen schermen zijn gegarandeerd om te helpen

Helpen deze huismiddeltjes niet? Dan is de beste remedie voor muggen in het appartement waarschijnlijk nog steeds een hor . Hierdoor kunt u het raam in de zomer dag en nacht wijd open laten zonder u zorgen te maken dat u de volgende ochtend volledig uitgeput wakker wordt. Als het gebeurt dat een mug je heeft gebeten, moet je op de jeukende plekken een ui plaatsen of er wat spuug op smeren. Dit helpt echt tegen jeukende insectenbeten .