Muizen als plaag

tom-jerryEen ideale bondgenoot bij de bestrijding van muizen is een kat. Alleen al de geur van dit roofdier schrikt knaagdieren af. Verder moet u zorgen dat er voor muizen bij u weinig te halen is door voedsel goed op te bergen in bussen, glazen potten, stevige plastic dozen en dergelijke. Ten slotte moeten alle mogelijke toegangsgaatjes, hoe klein ook, met staalwol, cement, gips of dun metaalplaat worden gedicht.

Ventilatievoegen van meer dan 5 mm kunt u voorzien van speciale muizenroosters. Muizen zijn uitstekende klimmers, dus maak ook hooggelegen gaten dicht; vergeet daarbij de gaten niet waar de verwarmingsbuizen doorheen lopen.

Muizen Bestrijding
Als u eenmaal last heeft van muizen, kunt u ze het beste met klemmen vangen die u van een lokaas (spek, noten, pindakaas, kaas) voorziet.
Hanteer de val met plastic handschoenen, zodat uw geur er niet aan hecht, en stel hem met behulp van een schroevedraaier of iets dergelijks op scherp (in verband met uw vingers). Vallen met een schuifdeurtje zijn vriendelijker en veiliger voor andere dieren en kinderen, maar schepen u op met een levende muis die u op flinke afstand van het huis moet uitzetten. Daarbij komt dat een muis op vreemd terrein ook een grote kans loopt als prooidier of als indringer in gevechten met andere muizen het leven te laten.

muizen vangen

Behalve met klemmen kunt u muizen ook met gif op basis van chloorfacinon, bromadiolon of difenacoum verdelgen. Is er sprake van een echte muizenplaag in uw huis, dan is het het verstandigst een professioneel bestrijdingsbedrijf in de arm te nemen.