Natuursteen kopen TIPS

De wereld van natuurstenen is indrukwekkend. Als je eenmaal met natuursteen bent begonnen, zink je er dieper en dieper in. De mooiste kleuren komen nog steeds uit de natuur. Hoewel de industrie de kunststeenkleuren enorm heeft verbeterd. Hier zijn de structuren echter altijd hetzelfde. Dit is heel anders van aard. Elke natuursteen ziet er anders uit in kleur en structuur, kortom, elk project is uniek.

Natuursteen omvat de volgende steensoorten:
leisteen
bazalt
zandsteen
travertijn
kwartsiet
graniet
marmer

Koop natuurlijke stenen

Iedereen die bij nieuwbouw of renovatie denkt om actie te ondernemen, houdt ook rekening met natuursteen. Vanwege het gewicht en de technische kenmerken moet het hele project altijd worden overwogen. Om deze reden is het belangrijk om deskundig advies in te winnen.

Natuursteen prijzen

De kosten van het kopen van natuursteen worden door de meeste klanten als prettig ervaren. Men moet hier altijd de relatietemperaturen zien. Ten eerste is een natuursteen zeer duurzaam en daarom een ​​lange metgezel. Zodat er in de toekomst geen nieuwe acquisitie nodig is. Bovendien zijn de prijzen voor natuursteen meer dan acceptabel in vergelijking met andere bouwmaterialen. Houten werkbladen zijn bijvoorbeeld meestal veel duurder in vergelijking. Bovendien is de zorg zwaarder. Er zijn natuurstenen in alle prijsklassen. Het is de moeite waard om uw eigen project vrijblijvend te laten berekenen.

Natuursteen graniet en meer

Natuurlijk kun je niet alles in elk detail van het dagelijks leven weten. Maar je moet het verwerven. We ervaren dus steeds weer dat natuursteen voor klanten = graniet is. Dat is natuurlijk niet het geval. Zoals hierboven al vermeld, staan ​​hier veel stenen op een rij. Voor het eerst vereist dit enige uitleg, waarvoor we graag de tijd nemen. Laten we hieronder eens kijken naar het onderwerp granietprijzen .

Natuurstenen platen in vele formaten

Steen is een naam die alleen kan weerstaan ​​als men spreekt van een bewerkte natuursteen. Technisch gezien spreekt een steenhouwer over hard en zacht gesteente. Hierna hangt het af hoe u de bewerking en het gereedschapsinzetstuk bestuurt. Op basis van deze basis wordt besloten of de productie handmatig of mechanisch plaatsvindt. Bovendien bepaalt dit ook de grootte van een natuurstenen plaat. Natuurstenen platen van zacht gesteente zijn meestal niet zo groot geformatteerd. Omdat de stabiliteit er niet is zoals gegeven als harde rotsplaten. Dat betekent dat het voor de latere installatie belangrijk is dit punt van tevoren te bespreken. Als de klant bijvoorbeeld kleine gewrichten in het keukenblad wil hebben, moet de onbewerkte plaat hiervoor geschikt zijn.

Natuursteen oorsprong en degradatie

De grootste handel in natuursteen bevindt zich in India, Afrika en China. Niettemin vindt de winning van natuursteen over de hele wereld plaats. Ook de steengroeven in Brazilië, Italië of Scandinavië zijn internationaal bekend. Natuursteen wordt gedolven door sloop en zagen. De resulterende onbewerkte blokken worden vervolgens geformatteerd tot de juiste grootte. De verdere verwerking is dan de poort van het blok. Dit betekent dat met een zaag de dikte van 2, 3 of 4 cm van de onbewerkte platen wordt gezaagd. Als gevolg hiervan wordt het oppervlak van de natuursteen vervolgens verwerkt.

Natuursteen in het dagelijks leven

In commercieel interieurontwerp nemen architecten vaak hun toevlucht tot natuursteen. Vooral de robuustheid van granieten vloeren overtuigt hier. Natuurlijk is de stress die een ziekenhuisvloer moet hebben, natuurlijk veel hoger dan in privékamers. Verder zijn er DIN-specificaties die voldoen aan natuursteen met zijn verschillende oppervlakken. Maar we komen ook natuursteen tegen in de tuinbouw of op gevels. Natuurlijk overtuigen de mogelijkheden ook de particuliere klanten. Met andere woorden, iedereen die op lange termijn denkt of de waarde van zijn eigendom wil verhogen, bouwt met natuursteen .

Reiniging en verzorging van natuursteen

Vanwege het gebruik van plaats en de technische verschillen van natuursteen, is de zorgtoepassing altijd een andere. Onze speciale verzorgings- en reinigingsproducten behouden de natuursteen zelfs na de 10e eeuw.