Origineel en persoonlijk Naamkaartjes maken

Wenskaarten, naamkaartjes, uitnodigingen, menu’s en de gelijke krijgen iets aparts als ze zelf zijn ontworpen en uitgevoerd. Gebruik voor de kaarten stevig wit of gekleurd papier. Snijd er voor de wenskaarten en uitnodigingen rechthoeken uit die in een envelop passen (15 x 20 cm of 21 x 10 cm). Neem voor menukaarten zo nodig grotere vierkanten die in de lengte in tweeën gevouwen worden.

Versier de kaarten met eenvoudige, originele motieven; ze kunnen getekend of geschilderd worden of met verschillende materialen worden gemaakt (strobloemen, gedroogde bladeren, lapjes, papier, confetti, glitters, garen of wol, enz.). Maak van te voren een schetsje op een vel papier en werk dit net zolang bij tot het motief u bevalt. Laat voldoende ruimte voor de tekst.
Breng de tekst aan met behulp van wrijfletters of typ hem. Alleen als u een erg vaste hand hebt, kunt u de letters ook tekenen. Trek in elk geval hulplijntjes zodat u precies weet waar de letters komen. Probeer ook in de tekst iets persoonlijks te leggen.
Wilt u de kaartjes in schoonschrift schrijven, dan moet u daarvoor wel het goede gereedschap gebruiken.