Parfum

Parfum kan het beste ‘s morgens na het baden worden opgedaan. Denk er wel aan nooit re royaal de parfumfles te hanteren. Voor de keuze van de geuren geldt: over smaak valt niet te twisten. Het is echter wel zaak eraan te denken dat sommige parfumgeuren zich ‘ontwikkelen’. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat de verschillende bestanddelen van een parfum niet precies tegelijkertijd verdampen. Wat u in de eerste minuten ruikt, zijn de hoofdgeuren van het betreffende parfum. Daarna ontwikkelt zich pas de eigenlijke geur, welke u vele uren kan blijven begeleiden.

Bij het uitkiezen van een parfum moet u het nodige geduld kunnen opbrengen. Laat u nooit meer dan twee of drie geuren demonstreren. Doe op elke pols slechts één geur en maak dan een voorlopige keus. Na enkele dagen kunt u dan weer zo’n proef nemen. De ‘reukherinnering’ van een mens raakt namelijk snel vermoeid.

Het lichaam heeft een aantal plekjes dat zich bij uitstek leent om er parfum op aan te brengen. Het zijn zachte delen van de huid waar de aderen tamelijk dicht onder het huidoppervlak liggen. Dep of vernevel parfum achter het oor, op de pols, in de plooi van de elleboog, in de knieholte en tussen de borsten.

Een andere goede methode is een paar druppels parfum in het haar te sprenkelen. Het haar is namelijk een uitstekende geurdrager. Ook kunt u na het wassen een paar druppels in het laatste spoelwater doen; u krijgt dan een geurende waas om u heen.

Bij vrouwen met een zeer droge huid houdt het parfum soms heel kort. Aan te raden is dan een parfum in crèmevorm toe te passen.

Parfum kan meestal niet eindeloos bewaard worden. Licht en warmte maken het olie-achtig. Bewaar parfums dan ook zoveel mogelijk in de originele verpakking op een donkere en koele plaats.

Bekende parfum merken:

– Hugo Boss
Cacharel
– Dolce & Gabbana
– Jean Paul Gaultier
– Lancome
– Lolita Lempicka
– Nina Ricci
– Paco Rabanne
– Thierry Mugler
– Viktor & Rolf
– Yves Saint Laurent
Armani
– Biagiotti
– Burberry
– Calvin Klein
– Diesel
– Escada
– Issey Miyake
– Jean Paul Gaultier
– Nikos