Parrot AR.Drone – The Flying Videogame

De AR.Drone is Parrots eerste quadricopter die gebruik maakt van Augmented Reality en bestuurd wordt met een iPod touch, een iPhone of een iPad.

De Parrot AR.Drone genereert zijn eigen Wi-Fi-netwerk (een internetaansluiting of een router zijn niet nodig) en de camera aan de voorzijde laat via het scherm van de iPod touch, een iPhone of een iPad zien wat de drone ‘waarneemt’.

Luchtgevecht

Een ander belangrijk gegeven is dat meerdere AR.Drone’s in een netwerk gebruikt kunnen worden. Dankzij het automatisch gegenereerde Wi-Fi netwerk kunnen spelers een game party organiseren waaraan andere spelers kunnen meedoen om tegen elkaar te spelen. Het AR.FlyingAce spel voor meerdere spelers maakt het mogelijk een luchtgevecht tussen twee AR.Drone’s te hebben. De rompen zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar om uw eigen AR.Drone gemakkelijk te kunnen herkennen.

Live video feed

Ga de cockpit van uw AR.Drone in! Zelfs op meerdere meters afstand houdt u de controle met uw video afstandsbediening dankzij een Wi-Fi verbinding. Het toestel heeft twee ingebouwde camera’s, één aan de voorkant en één aan de onderzijde die verticaal naar beneden is gericht.

Specificaties

Een quadricopter gemaakt van koolstofvezel en versterkte PA66 kunststof.
MEMS (micro-elektromechanische systemen) en videoverwerking voor een uiterst intuïtieve besturing van een radiobestuurd voorwerp.
Wi-Fi en video streaming voor een moderne interface met een iPhone of iPod touch.
Beeldverwerkingssoftware voor augmented reality.
Max. snelheid: 5 m/s; 18 km/u
Gewicht:
             – 380 g zonder romp
             – 420 g met romp
Vliegduur: 12 minuten

Klik hier voor meer info