Phantasialand – alle informatie in één oogopslag

Phantasialand logo

Het Phantasialand in Brühl bij Keulen is een van de meest bezochte pretparken in Duitsland met bijna twee miljoen bezoekers per jaar. Meer dan 35 attracties in vijf thema’s en fascinerende shows wachten op je.  In het volgende leer je alles wat belangrijk is, wat je moet weten over het populaire themapark!

 

Phantasialand toegang Prijzen 2019

De reguliere prijzen voor de Phantasialand zijn verschillend in het zomer- en winterseizoen. In de volgende tabel laat ik u de momenteel geldende tarieven zien. Een tip: je moet je verjaardag vieren in Phantasialand! Verjaardagskinderen van alle leeftijden hebben gratis toegang tot het pretpark Brühler. Het enige wat u hoeft te doen is het verjaardagsformulier in te vullen en mee te nemen. U koopt het formulier ook in het park bij de kassa, waar u het kunt invullen. Naast verjaardagskinderen hebben kinderen jonger dan vier jaar ook gratis toegang. Mensen met een handicap krijgen korting op de prijs. Hiervoor moet een geldige officiële gehandicaptenkaart worden getoond aan de kassa. Gasten ouder dan 60 jaar dienen ook een officieel identiteitsbewijs te tonen ter bevestiging van hun leeftijd en zwangere vrouwen moeten in het bezit zijn van een moederschapskaart om korting te krijgen.

Tickets prijs
vanaf 12 jaar = € 49,50
jonger dan 4 jaar = gratis
4-11 jaar = € 39,50
4-11 jaar met een handicap van GdB 50 = gratis
vanaf 60+ jaar = 39,50 €
Zwanger = 39,50 €
Gehandicapte gasten (aG, H, Bl, B of Gl) = gratis
Metgezel van mensen met een handicap (aG, H, Bl, B en Gl) = € 39,50
Volwassenen met een handicap vanaf GdB 50 = 39,50 €
Verjaardag kinderen van alle leeftijden = gratis

Meerdaagse tickets
2-daagse ticket: 4-11 jaar = 61,50 €
Tweedaags ticket: vanaf 12 jaar = € 84,50
2-daags ticket: gasten vanaf 60+ = 61,50 €
Phantasialand Adventure Pass voor 1 jaar vanaf = 85 €

 

Phantasialand openingstijden 2019

De reguliere openingstijden van Phantasialand in het zomerseizoen 2019 zijn dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur. Vanaf 10 uur staan ​​de attracties voor u open. Het zomerseizoen begint op 1 april 2019 en eindigt op 3 november 2019. Tijdens Phantasialand zomertijd van 6 juli tot 25 augustus 2019 is het park geopend van 9:00 tot 20:00. Van 22 november 2019 tot 19 januari 2020 vindt de winterdroom plaats in de Phantasialand en wordt het park omgevormd tot een feestelijk versierd dorp, dat perfect is voor het seizoen. Met uitzondering van 3 december, wanneer de Phantasialand alleen geopend is van 11.00 tot 18.00 uur, is het dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur tijdens de Winterdroom.

openingstijden
01.04.-05.07. 9-18 klok
06.07.-25.08. 9-20 klok
26.08.-03.11. 9-18 klok
22.11.-01.19. (behalve 31.12.) 11-20 klok

Phantasialand adres en routebeschrijving

Er zijn verschillende manieren om naar Phantasialand Brühl te komen. Als u met de auto rijdt, moet u het volgende adres in uw navigatiesysteem invoeren.

Als u Google Maps gebruikt om naar Phantasialand te navigeren, kunt u het beste de afslag Bornheim nemen. Je moet dit negeren. Neem de beste afslag op de A553, Brühl-Süd, om de snelste weg naar Phantasialand te bereiken.

Als u met het openbaar vervoer reist, zijn enerzijds het centraal station Brühl en anderzijds het treinstation Brühl-Mitte beschikbaar. U kunt het treinstation van Keulen bereiken met de metrolijn 18. Phantasialand-shuttlebussen rijden aan beide haltes, die slechts € 3 per persoon kosten voor de retourvlucht. Deze brengen u in ongeveer 20 minuten rechtstreeks naar Phantasialand en later terug naar de halte van uw keuze.

Binnen Duitsland heeft u ook de optie om de Flixbus naar Phantasialand te nemen.

Als u met het vliegtuig wilt aankomen, moet u naar de luchthaven Keulen-Bonn vliegen. Vanaf daar bereikt u de Phantasialand in ongeveer anderhalf uur met het openbaar vervoer. Op de luchthaven kunt u optioneel een huurauto nemen.

Mountain Spirit Road 31-41
50321 Bruehl
Duitsland

Phantasialand Duitsland

 

Parkeerkosten in Phantasialand

U kunt uw voertuig parkeren op de parkeerplaats Mystery of China. De parkeertarieven per dag en parkeerplaats 5 € per auto en 1 € per motorfiets. Parkeren is niet mogelijk in Phantasialand. Houd er rekening mee dat het verboden is om tenten op de parkeerplaatsen te bouwen. Het volgende is van toepassing op alle kortingen: Een officiële identiteitskaart, een officiële identiteitskaart of de moederschapskaart moet worden getoond aan de kassa.

Phantasialand Duitsland

Phantasialand en vakgebieden

De zes verschillende vakgebieden die je te wachten staan ​​bij Phantasialand bieden zowel volwassenen als kinderen veel plezier en veel geweldige avonturen. Er zijn enkele hoogtepunten en records in het populaire pretpark. De nieuwste attractie wordt de wereldachtbaan F.L.Y. in het nieuwe themagebied Rookburgh, dat in de loop van het jaar 2019 wordt geopend. De bestaande zes thema’s die de Phantasialand jarenlang tot een van de meest populaire themaparken hebben gemaakt, zijn: Berlijn, Mexico, China Town, Mystery, Fantasy en Deep in Afrika. Een goed overzicht geeft u het parkeerplan van Phantasialand. Je krijgt dat ook bij de kassa op papier, zodat je op ontdekkingstocht kunt gaan.

De top 10 attracties in Phantasialand

Een van de topattracties in Phantasialand is de Black Mamba, de Queen of the Snakes. Het is een van de duurste achtbanen in Duitsland en ook een van de snelste. In deze omgekeerde achtbaan zijn je benen vrij als de trein onder de rail zit. Je kunt pure adrenaline voelen! Andere unieke attracties zijn het Mystery Castle, waarmee je in het donker kunt vallen, de Looping Talocan, de Michael Jackson Colorado Adventure Roller Coaster en de Chiapas White Water Raft. De Phantasialand werd in juni 2016 uitgebreid met twee achtbanen in het themagebied Klugheim: de snelle achtbaan TARON en de familieboomerang Raik. TARON is de snelste multi-launch achtbaan ter wereld. Voor de kleintjes worden er in het pretpark ruime kindercarrousels en shows aangeboden. Iets heel speciaals is de attractie Tartüff – het gekke hotel. In het Berlijnse hotel heerst een verkeerde wereld. In 27 kamers verdeeld over drie verdiepingen kunt u verrast en gefascineerd zijn. Spanning staat hierbij voorop. Oud of jong – iedereen voelt zich thuis in Phantasialand! In de video hierboven heb ik je al inzicht gegeven in de grootste attracties van Phantasialands. Hieronder vindt u meer informatie over de top 10 attracties in het populaire themapark.

Fantissima – de meest succesvolle dinershow van Duitsland in Phantasialand

Het Phantasialand-themapark bevat ook de beroemde Fantissima-dinershow. Als u wilt deelnemen, zijn eenvoudige Phantasialand-tickets niet voldoende. Fantissima-tickets worden apart geboekt op de Phantasialands-website. Tijdens de dinershow zult u genieten van een fascinerende enscenering van indrukwekkende artiesten en overweldigende showeffecten. Bovendien wordt een 4-gangenmenu voor u opgeroepen, dat het op zichzelf heeft. Zodat u de show niet mist, worden de vier gangen van uw heerlijke menu geserveerd tussen elk showblok. Je beleeft dus een unieke avond op een heel bijzondere locatie, laat je betoveren!
Honden in Phantasialand

Honden zijn toegestaan ​​in Phantasialand. Ze moeten in het park aan de lijn worden gehouden en zijn niet toegestaan ​​in shows en attracties.

Hotels in Phantasialand

Als je een meerdaagse Phantasialand-reis wilt ervaren, heb je de mogelijkheid om de nacht door te brengen in het pretpark. De Phantasialand biedt twee themahotels waar u zich overal goed kunt voelen. Hotel Matamba is ingericht in Afrikaanse stijl. Bij de opening in 2008 werd het gebouw gezegend door Afrikaanse priesters. Veel avontuur en plezier is hier gegarandeerd! Het Aziatische themahotel Ling Bao is volledig gebouwd naar Feng Shui en nodigt u uit voor rust en ontspanning. Het is uitgerust met een spa, een sauna en een zwembad. In het Aziatische restaurant vindt u het juiste culinaire genot. Afhankelijk van de reisduur en het aantal personen, worden verschillende prijspakketten aangeboden voor de themahotels in Phantasialand. Als je een lange reis hebt, is het ook raadzaam om een ​​hotel buiten het themapark te boeken – bijvoorbeeld in Keulen – en een dagtocht naar Phantasialand te combineren met een stedentrip naar Keulen. Een dergelijk aanbod is bovenaan deze pagina te vinden. Kijk maar!

Geef een reactie