Plakband

Met behulp van plakband zijn de nodige karweitjes eenvoudiger uit te voeren. Om pakjes voedsel voor de diepvries te verzegelen is er diepvriesplakband, door de kou een grotere kleefkracht krijgt. Plak pakjes dicht met verpakkingsplakband; bekendste soort bestaat uit dun, bruin pvc; het blijft op karton kleven. In verpakkingsplakband van doorzichtig plastic zijn glasvezels verwerkt.

Reparatieplakband
Plak plastic of rubber materiaal zoals regenjassen met plastic plakband in dezelfde kleur. Mocht die er niet zijn, gebruik dan een sterke soort doorzichtig plakband. Met deze laatste kunt u ook tochtige ramen voor de winter dichtplakken.
Gebruik kit band tijdelijke reparaties, waarbij het uiterlijk er niet toe doet. Kitband is (al dan niet gewapende) kit in stripvorm, met een beschermlaag van papier. Plak met kitband bijvoorbeeld een barst in een ruit.
Aluminium plakband is goed bruikbaar voor reparaties met een blijvender karakter. Dit roestvrije metalen plakband voegt zich moeiteloos naar de vorm van het te lijmen voorwerp. Repareer er bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer en grote buizen mee.

Plakband voor opknapbeurten
Gebruik dun, papieren a/plakband raamkozijnen zonder geklieder te kunnen schilderen. Omdat dit plakband gemakkelijk te vouwen is, zijn zelfs de hoeken van de ruit ermee af te plakken. Loodgieterswerk is gemakkelijker uit te voeren dank zij speciaal plakband om plastic buizen waterdicht te laten aansluiten.
Handig zijn ook de vele soorten dubbelzijdig plakband. hier bijvoorbeeld vloerbedekking mee vast. Andere soorten zijn geschikt om schilderijen en handdoekenrekjes mee op te hangen.