Planten en verzorging van tulpen

Het is lente! Niets kondigt de boodschap van de lente meer aan dan tulpen in allerlei kleuren en bloemvormen. Afhankelijk van de variëteit zijn ze ongeveer 10 tot 60 centimeter hoog en groeien ze rechtop. De juiste tulpenlocatie draagt ​​aanzienlijk bij aan het leven van uw tulpen. Veel vers geplante bloembollen zullen het volgende jaar niet bloeien. Maar dat hoeft niet zo te zijn!

• Tulpen houden van de zon. Een warme, zonnige locatie in bed is precies wat ze nodig hebben. Zorg ervoor dat het bed niet overwoekerd is.
• Omdat ze zeer gemakkelijk te verzorgen zijn, bloeien tulpen ook op gedeeltelijk schaduwrijke of schaduwrijke plaatsen.
• Regenachtige jaren doen de lentebloeiers niet goed. Bewaar de uien tot de tulpen planttijd in september in een turf-zand mengsel. De plaats moet warm en droog zijn.
• Omdat tulpen wateroverlast niet verdragen, moet u de ui op een dik zandbed plaatsen voor zware grond.

Volg deze tips en overwinter je tulpen correct, ze kondigen elk jaar de lente aan.

Tulpen verzorgen

Tulpverzorging is eenvoudig omdat de mooie lenteboodschappers erg zuinig zijn. De planttijd voor tulpen is van september tot eind oktober. Plaats de uien ongeveer 8 centimeter diep in de grond, op een afstand van 10 tot 15 centimeter. Ideaal is humusrijke, goed doorlatende grond. Zware grond moet worden gemengd met zand om wateroverlast te voorkomen.
Belangrijk voor de tulpverzorging is ook het verwijderen van de verdorde bloemen – maar verwijder geen groen gebladerte! Dit voorziet de ui van voedingsstoffen en water. Hierdoor kunnen ze dochteruien vormen. Die zijn tulpen regelmatig giet, maar niet teveel (pas op voor wateroverlast!), Doet ze iets goeds.

Tulpen Bevruchting

Hoewel tulpen relatief weinig eisen, bedanken ze je voor elke bemesting met kleurrijke, sierlijke of gevulde bloemen. Bemest met hoornspaanders of andere organische meststoffen in de herfst en lente voor de bloei.

Tulpen overwinteren

Tulpen in de tuin kunnen gemakkelijk overwinteren. Omdat ze diep in de grond zijn, kan de vorst hen niet schaden. Als u geen risico’s wilt nemen, bedek dan de bollen met dennentakken in de herfst. Iedereen die bang is dat de vorst de bollen nog kan aanvallen, zal ze opgraven en koel en droog bewaren. Vergeet niet om de tulpenbollen alleen uit te graven als de bladeren volledig droog zijn. Dan kun je de tulpen snijden en de uien bewaren. Bescherm de bollen tegen vocht, anders rotten ze! Als je naast je grote meer kleine uien ontdekt, heb je geluk: deze dochteruien kunnen ook overwinteren en volgend jaar worden geplant.

Degenen die hun tulpen in bloembakken of schalen hebben geplant, moeten actie ondernemen om de lenteboodschappers tegen de winter te beschermen. Nu houden deze tulpen ook van een koele en donkere locatie. Snijd verdorde bloemen en bladeren af ​​en plaats de bloembakken eenvoudig in de kelder.