Pleisterwerk als versiering

De populariteit van het vlakke eenkleurige rauhfaserbehang is al een bewijs, dat patroonbehang niet voor iedereen de ware oplossing is.
Probeert u het eens met structuurpleister op kunststofbasis. Het is zeer gemakkelijk te verwerken en werkt zeer decoratief!

Het materiaal ‘structuurpleister’ biedt ons geheel nieuwe mo-gelijkheden tot decoratieve verfraaiing van ons woonmilieu. Daarbij heeft het het grote voordeel dat het spelenderwijs kan worden aangebracht. Het is in verpakkingen van 25 en 50 kg in de bouwmaterialenhandel te koop. Kunststofpleister hecht zich op bijna alle vaste ondergronden: muurpleister, beton, gasbeton, cement, spaanplaat, gipsplaat, triplex enz. Men moet echter oneffenheden tevoren wegwerken en losse, oude verflagen dienen eveneens te worden verwijderd. Het snelle drogen van de bindmiddelen maakt het ook nodig ‘nat op nat’ te werken. U mag dus geen langere werkpauzes houden, want anders vormt zich een film op het oppervlak van het pleister en blijven er lelijke ‘beginstrepen’ zichtbaar. Deze muur is niet uit stenen opgetrokken! Fijne pleisterspecie wordt ca. 3 mm dik opgebracht, waarna men met een 5 cm brede spatel 10 tot 12 cm lange strepen in de zachte specie trekt. Hierbij niet over het grondvlak schuren! Vervolgens schildert men de wand met gewone emulsieverf.
Ook hier werd grove pleisterspecie gebruikt. Zij is echter met een speciale tint verf vermengd. Bij afname van een grotere hoeveelheid, maakt de fabrikant de kleur op bestelling! De ‘bloempjes’ kunnen heel gemakkelijk met een kwast worden gemaakt. In de specie drukken en draaien.