Pompoen verzorging

Hokkaido, butternut of andere kalebassen – pompoenrecepten hebben lang geleden de lokale keukens veroverd. Vooral in de herfst, wanneer de oogsttijd van deze cucurbits nadert, zou je willen dat je ze eenmaal in de moestuin had geplant. Om een ​​pompoen met succes te planten en te oogsten, hoeft u geen groene duim te hebben. Praktisch, de teelt van pompoen werkt heel gemakkelijk omdat deze plant relatief weinig eisen en robuust is. Als je de onderstaande tips volgt, zal de pompoen gegarandeerd gedijen!
Pompoenplanten hebben humusrijke grond nodig. Daarom worden pompoenen vaak op composthopen geplant. Dit heeft het voordeel dat de composthoop visueel wordt verdoezeld met de pompoenplanten, die er vaak mooi uitziet en schaduw geeft aan de compost in de zomer. Ze houden van een zonnige locatie. Als ze te donker zijn, produceren ze nog steeds veel bladeren en bloemen, maar de vruchten blijven veel kleiner dan op zonnige plaatsen.

Pompoenen hebben veel ruimte nodig, dus ze moeten op een afstand van ongeveer drie meter worden geplant.

Pompoenplanten moeten regelmatig water krijgen zodat de groei niet stopt. Het is raadzaam om direct op de vloer te gieten zonder de bladeren te bevochtigen, anders kunnen ze rotten.

Pompoenen kunnen bovenaan worden afgesneden om de resterende vruchten extra groot te maken. Hiervoor worden twee tot drie vruchten verkregen, terwijl de daaropvolgende rank wordt afgesneden met de ongeveer verdere vruchten ter grootte van een tennisbal. Na de laatste pompoen die moet worden bewaard, moeten twee bladeren stoppen. Maar er zijn ook veel tuiniers die hun squashplanten gewoon laten groeien zonder ze uit te drogen.