Populaire hondenrassen voor kinderen en gezinnen

We laten u kennismaken met de meest populaire, kind- en gezinsvriendelijke hondenrassen. Voor elk ras is er een profiel met grootte, karakter, aard, hoeveel ze haar, alles over de verzorging, hoeveel oefening ze nodig hebben en nog veel meer.

Ideale honden voor beginners
Welke honden zijn vooral geschikt voor beginners? In dit artikel ontdek je welke hondenrassen het beste zijn voor onervaren hondenbezitters. Deze omvatten vooral honden die vriendelijk, zachtaardig, evenwichtig, gelukkig en loyaal zijn. Bijvoorbeeld Golden Retriever, Havanezer, Maltees, Papillons en Bichon Frisés.
Patiënt, ontspannen en vriendelijk. Deze hondeneigenschappen zijn wat versgebakken hondenbezitters willen, omdat ze nog hun weg naar hun rol moeten vinden. Een eigenzinnige hond persoonlijkheid is moeilijk voor de onervaren en vaak in de opvang voor de hond.
Bijna elke hond kan een liefdevolle, betrouwbare partner voor het leven worden. Mits hij goed is opgeleid, getraind en al leert in het pubertijdperk, om met andere honden om te gaan. Waar we al over het onderwerp zijn …

Onderwijs
Als je nog nooit een hond hebt opgevoed, is dat een grote uitdaging voor je. Er wordt vaak gezegd: “Er zijn geen slechte honden, alleen slechte opvoeding.” En dat klopt in 95% van de gevallen. Eerst en vooral gaat het niet eens om de “simpele” dingen zoals hem zindelijk krijgen of hem leren niet naar de bank te gaan. Het betreft ook het omgaan met andere / buitenlandse mensen en honden. Dit kan veel educatief werk betekenen en veel zenuwen kosten.
Vooral rashonden die zijn gefokt voor de jacht hebben een sterke drang om te jagen en vaak onstuitbare energie die gemakkelijk kan overweldigen. Andere rassen zijn speciaal gefokt voor bewaken en beschermen. Ook dit is een instinct dat moeilijk of onmogelijk is om uit te kleden. Dergelijke rassen kunnen geweldige familiehonden zijn, maar meesters moeten de hond promoten en gebruiken volgens hun aanleg. Voor beginners geen picknick.
Ja, dat kan ook een probleem zijn. Voordat je een hond koopt, heb je vaak geen duidelijk idee wat dat betekent voor je eigen huis. Waar het vroeger schoon en verzorgd was, kan een zwaarharige hond het welzijn in het eigen huis aanzienlijk verminderen. Vooral voor huiveringwekkende rassen kan dit voor de starters zo een extreme verandering zijn dat ze de hond na korte tijd weer vrijlaten.

Je hond moet bij je passen
Weeg in uw beslissing voor een hondenras, of het past bij uw kennis en uw ervaring in hondenbezit.
Let op: de honden die hier worden gepresenteerd zijn “meestal” of “meestal” beginnende honden. Elke hond heeft zijn eigen karakter of heeft verschillende ervaringen in zijn leven.

Bichon Frisé

De Bichon Frisé is een heel gelukkige hond die, door zijn persoonlijkheid, iedereen om hem heen betovert, zelfs de buren. Hij is erg intelligent. Hij vindt het ook leuk om snel trucs te leren. Hij ziet er goed uit met andere huisdieren en honden. Hoewel de Bichon Frisé onafhankelijker is, vindt hij het niet leuk om altijd alleen te zijn. Hij begint dan veel te blaffen en kauwt / scheurt dingen.
De Bichon Frisé is een van de weinige honden die geschikt is voor huisdierallergieën.
De Bichon Frisé ziet eruit als een klein, compact “pakket” en is zo zacht als een katoenen bal. Zijn jas is gemaakt van een dichte ondervacht en een losse, zijdeachtige, gekrulde bovenhuid, die tot 10 cm uit het lichaam steekt. Gentle is ook zijn blik, waarin elke hondenfan meteen smelt.
De Bichon Frisé komt van de Barbet (een waterhond) en vindt zijn oorsprong op de Canarische Eilanden. Italiaanse zeilers ontdekten de hond op Tenerife en brachten hem naar het vasteland. Rond 1500 werden de honden “geadopteerd” door de Fransen en verder ontwikkeld tot het ras van vandaag. De officiële inzending in de overkoepelende organisatie van Franse hondenfokkers volgde echter pas in 1934.
Wie een Bichon Frisé wil, moet zich bewust zijn van het volgende: Het verzorgen is erg tijdrovend. De Bichon Frisé moet bijna dagelijks worden geborsteld. Hij kan huidproblemen krijgen met te weinig zorg. Ook als er een paar ziektes zijn die iets vaker voorkomen bij de Bichon Frisé, is hij meestal een zeer gezonde, langlevende hond. De oudste Bichon Frisé was 19 jaar oud.

Bulldog
De buldog maakt een gezicht als drie dagen regenachtig weer, maar is vriendelijk, opgewekt en heeft een goed gevoel voor humor. Ze luistert graag naar meesters en kan ook goed overweg met vreemden of andere huisdieren. Ook al leert ze iets langzamer dan andere honden, ze vergeet niet wat ze zo snel heeft geleerd. Buldoggen hebben niet de neiging om veel te blaffen.

Cavalier King Charles Spaniel
Klein formaat, groot hart. De Cavalier King Charles Spaniel is een vriendelijke, aanhankelijke, speelse hond. Als hij daar is, gaat hij graag op verkenning, snuffelen en jagen. Hij moet niet de hele dag alleen worden gelaten, het frustreert hem en maakt hem verdrietig. Hij is dol op kinderen en erg geduldig.
Tot op de dag van vandaag is er een wet die Cavalier King Charles Spaniel toelaat om naar het Engelse parlement te worden gebracht. Het gaat terug op een koninklijk besluit van koning Karel II – uit zijn liefde voor de honden.
In deze hond kan verliefd worden op de plek: Hij heeft grote, lieve ogen, beweegt zeer elegant, heeft een vriendelijke uitdrukking en een lange zijdeachtige vacht – zelfs op de voeten.
Omdat hij niet erg lang wordt, is hij een van de schoothondjes. Hij moet niet worden verward met de King Charles Spaniel (zonder de “Cavalier”). Deze heeft een veel kortere neus.
De Cavalier King Charles Spaniel is geen hond die buiten moet en moet worden gehouden. Maar veel beweging is erg belangrijk, hij is tenslotte een echte Spaniel.
Ze staan erom bekend dat ze graag rennen en veel doen. De lange, fijne vacht moet meerdere keren per week worden gekamd, anders knoopt hij gemakkelijk.

Gouden retrievers
De Golden Retriever vangt alle mogelijke objecten met grote passie, neemt ze mee in zijn mond en brengt ze terug. Daarom staat “ophalen” in zijn naam, wat staat voor “ophalen”. Buiten is hij erg actief, vanbinnen nogal een rustige kerel. Hij is vooral bekend om zijn genegenheid voor zijn mensen.
Golden Retrievers zijn bijna wit als pups. Hun crème tot gouden vacht krijgen ze pas vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar. Aan de oren is het echter vrij eenvoudig om te zien welke kleur ze later zullen hebben.
De Golden Retriever is zeer atletisch en heeft een sterke lichaamsbouw met gespierde benen. Zijn bewegingen zijn zeer krachtig en tegelijkertijd zacht.
De Golden Retriever heeft golvende of gladde middellange pels. Het heeft regelmatige zorg nodig en moet minstens 1-2 keer per week worden geborsteld. Vooral als de hond veel buiten is. Hij heeft bijzonder sterk haar in de lente en de herfst. Dit moet voor alle gezinsleden duidelijk zijn.

Havanese
De Havanezer voelt zich het prettigst wanneer hij in het middelpunt van de belangstelling staat. Maar ongeacht vreemdelingen, kinderen, honden of huisdieren, hij houdt duidelijk van alle levende wezens rondom hem en is daarom een zeer sociale hond. Hij maakt je vaak aan het lachen met zijn capriolen. Hij is niet altijd actief, maar geniet van ontspannen in de schoot van zijn meester.

Labrador Retrievers
De Labrador Retriever is een van de meest populaire hondenrassen omdat hij zo vriendelijk en duidelijk is. Hij is de favoriet van iedereen, ongeacht of hij dierlijk of menselijk is. De Labrador heeft veel beweging nodig en geniet vooral van stokjes krijgen of zwemmen. Hij leert graag trucs en gemakkelijk.
De Labrador Retriever staat rechtop, trots, zelfverzekerd. Hij beweegt zich elegant en heeft een zeer vriendelijke en rustige lichaamstaal. Zijn ietwat vierkante lichaam is sterk en heeft sterke spieren. De Labrador Retriever heeft een dichte, gladde en korte vacht. De bovenste laag is enigszins ruw en houdt het water uit. De dikke, zachte ondervacht maakt de hond “waterdicht”. Het beschermt de huid tegen vocht en kou.

Maltees
De Maltezer geniet van zijn leven als een hond, die wordt verzorgd en bewonderd. Maar hij heeft ook een andere, wilde kant. Hij houdt van rennen, spelen, is dapper, zelfverzekerd en is niet bang voor grote honden. Om hem te vertroetelen doet hem dus geen goed en veroorzaakt alleen stress en ontevredenheid bij het hondenras.
Maltezen hebben geen ondervacht en bijna nooit haar. Daarom zijn ze met een beetje geluk voor allergieën voor huisdieren.

De Maltezer is een zeer kleine, compacte hond met een vrij vierkante romp. De zijdeachtige, witte vacht kan bijna op de grond liggen. Zijn bewegingen zijn erg zacht, levendig en vloeiend. Dus als hij draaft, lijkt het bijna alsof hij over de vloer glijdt.
De Maltezer is een van de oudste dwergrassen. Zijn oorsprong is niet helemaal duidelijk. Er wordt gezegd dat het ongeveer 1500 jaar voor Christus door Fenicische kooplieden en matrozen op Malta is ontdekt. Andere bronnen noemen het Kroatische eiland Mljet of de Siciliaanse stad Melita als de plaats van herkomst. Het feit is: vanuit de Middellandse Zee veroverde het charmante hondenras in geen tijd over heel Europa en werd vooral gewaardeerd door rijke vrouwen als gezelschapshonden.

Poedel
Als je een poedel ziet, voel je meteen: deze hond heeft dat bepaalde iets. Iets waardig, subliem en dat ondanks zijn vele grappige krullen. Hij heeft een grote passie voor de jacht, vindt het leuk om vleermuizen te pakken en houdt van zwemmen. Hij is misschien een beetje verlegen tegenover vreemden, maar binnen de familie is hij heel open en vriendelijk. Hij heeft een goed gevoel voor humor en houdt ervan dom te zijn.