Puddingvormen

Gebruik een puddingvorm om uw (stijve) dessert, rijstgerecht, cake of pudding op een feestelijke manier op te dienen. Een op een dergelijke wijze geserveerd gerecht kan gemakkelijk versierd worden met toefjes slagroom, vruchtjes, snoepjes en koekjes enzovoort.
Vormen voor pudding, griesmeel, rijst enz. zijn in vele modellen verkrijgbaar. Voor een feestelijk kindertoetje zijn speciale vormpjes te koop die een bepaald figuurtje voorstellen. Maar voor kleine puddinkjes zijn kopjes heel goed als vormpjes te gebruiken. De garnering geeft dan het feestelijke tintje.
Om het gerecht gemakkelijker uit de vorm te kunnen krijgen, doet u er goed aan vooraf de warme puddingvorm in te smeren met boter of wat slaolie. Laat de inhoud van de vorm altijd eerst een poos op een koele plek flink opstijven. Het beste is in de koelkast. Wanneer u dan met een mes even langs de bovenrand van de puddingvorminhoud gaat en het geheel even in heet water dompelt, kunt u het feestgerecht gemakkelijk op een bord of schaal ‘storten’.