Reinig oud marmer en geef het een nieuwe glans

Vaak komen we oud marmer tegen, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis of appartement. Hoewel deze oude, vlekkerige saai uitziet, heeft hij nog steeds die elegantie. Terwijl sommige mensen overwegen het te verwijderen, willen anderen het vernieuwen. En hebben gelijk. Haal uw marmer schoon, professioneel van Naturstein Hotte. We hebben de juiste machines en kennis. Of het nu gaat om bedrijven zoals hotels of voor particuliere huishoudens. Zo ervaart zelfs de meest saaie grond een renaissance. Om het vuil van een oude marmeren vloer te verwijderen, schuren we deze eerst af. In de regel zijn de meeste vlekken nu verdwenen. Daarna polijsten we de natuursteen. Als je ze nu goed verzorgt, zullen ze weer jaren plezier hebben van de nieuwe vloer. Overigens worden ook scheuren of gebroken plekken door ons gerepareerd. Je zult versteld staan. Omdat deze daarna niet meer zichtbaar zijn.

Marmer schoon maken met een standaard huismiddeltje
Het beste wat je kunt doen voor je marmeren vloer is regelmatig schoonmaken. Aan de andere kant moeten ze het marmer impregneren. Hieronder onderscheiden we twee soorten reiniging. Allereerst de dagelijkse schoonmaak om nieuw vuil en stof te verwijderen. Ten tweede, de basisreiniging. Intensief reinigen gaat over het verwijderen van vlekken die niet direct kunnen worden opgelost. De basisreiniger moet vervolgens volledig uit het marmer worden verwijderd met helder water. Dit is belangrijk omdat het anders het oppervlak kan beschadigen. De reiniger voor regelmatig reinigen kan de steen niet beschadigen. Waar u op moet letten, als u uw huishoudreiniger wilt gebruiken, is dat deze PH neutraal is. Omdat marmer kalksteen is. Kalk is alkalisch. Om deze reden wordt kalkaanslag op fittingen meestal verwijderd met een zure reiniger.

Marmer schoon maken en verwijder kalkaanslag
Hoe maak je de marmeren badkamer of de tegels schoon? Er zijn speciale reinigingsmiddelen die de natuursteen niet schaden. Dit betekent dat ze PH-neutraal zijn, maar toch geschikt voor het reinigen van de steen van gewoon vuil. In geen geval gebruikt u de in de handel verkrijgbare badkamerreinigers. Door het oppervlak te gebruiken wordt het dof en maakt de steen vatbaarder voor vlekken. Als deze stompe plekken al zijn gemaakt, helpen we je graag de steen weer te laten stralen.

Marmer schoon maken met een marmeren bad
Voor nu moet je echter steenzeep gebruiken om het marmer voor de eerste keer grondig schoon te maken. Dit kunt u 8 weken na de installatie doen, hier maakt u de vloer en de voegen schoon. Bovendien wordt een speciale reiniger gebruikt.

Marmerreiniging voor een langdurige glans vereist regelmatig onderhoud
Zodat vuil niet vervaagt en uw hoogwaardige natuursteen aantast, moet u een dergelijke reiniging regelmatig uitvoeren. Zelfs vuil zoals kalk ontwikkelt zich snel en is moeilijk op te lossen als het lang aanwezig is. Daarna kunt u een polish gebruiken om de glans van de steen nog meer te verhogen. Zorg ervoor dat de steen gestaag door zijn nobele optiek schijnt. Als het marmer als aanrecht in de keuken moet worden gebruikt, moet het worden geïmpregneerd. Dit is nodig omdat marmer gevoelig is voor zuren, vetten, oliën en wassen.

Schoon marmer – geniet van de eeuwige glans
Om ervoor te zorgen dat uw sfeer altijd elegantie uitstraalt en het comfort volledig kan ontplooien, moet een goede reiniging in uw hart zijn. Ten slotte is het natuursteenmarmer een steen van zeer hoge kwaliteit, die zijn schoonheid behoudt met een goede reiniging.