Reisadvies over de vakantie landen

Met een reiswaarschuwing wil een staat zijn burgers beschermen en ervoor zorgen dat ze niet naar gevaarlijke gebieden in andere staten reizen. Een gebied kan gevaarlijk zijn omdat er oorlog wordt gevoerd. Of het is gevaarlijk om een ​​gebied binnen te gaan vanwege een natuurramp of een epidemie.

Een reiswaarschuwing wordt ook uitgesproken wanneer een oorlog of ramp waarschijnlijk is, maar nog niet is gebeurd. Dat geldt bijvoorbeeld voor arme landen. In veel landen werkt democratie niet of willen groepen een andere regering met geweld. De politieke situatie is dan onstabiel, zeggen ze. In plaats van oorlog proberen deze groepen vaak terroristische aanslagen te terroriseren.

Vooral toeristen uit rijke landen kunnen worden ontvoerd. Je neemt haar mee naar een onbekende plek. De gewapende groepen eisen een hoog losgeld zodat de ontvoerden niet worden gedood maar vrijgelaten. Dat zou een chantage zijn. Het kan ook overvallen op hotels en auto’s, verkrachting of andere misdaden zijn. Toerisme is in veel landen een belangrijk onderdeel van de economie. Als toeristen worden bedreigd, zal een land uiteindelijk geld missen, wat op zijn beurt goed zou zijn voor het verbeteren van de precaire situatie.

De reiswaarschuwingen worden actueel gehouden. U kunt op internet een bestemming vinden en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen voor informatie over of deze gevaarlijk is in het hele land of in afzonderlijke gebieden. Dan moet je beter doen zonder de reis. Voor reisorganisaties kunt u vaak opnieuw boeken op een andere vlucht of krijgt u het geld terug voor de reis. In ieder geval is het beter om een verzekering af te sluiten vanwege schade of een probleem in het buitenland.

Handige links:
Informatieservice Buitenlandse Zaken

Reisadvies landen:
Reisadvies Syrië
Reisadvies Irak