Rijksmuseum Vincent van Gogh Amsterdam

Het Rijksmuseum Vincent van Gogh, dat in 1973 werd geopend, bevat de grote collectie schilderijen en tekeningen die eens aan Theo van Gogh, de broer van de schilder, heeft toebehoord.
Het gebouw is een van de laatste scheppingen van Gerrit Rietveld, toonaangevend architect van De Stijlgroep. Van Gogh, de zoon van Theo, verwachtte, toen hij de collectie permanent aan het rijk afstond, dat het museum niet alleen de plaats zou zijn waar men het werk van zijn oom kan bezichtigen, maar waar men ook zijn eigen creatieve mogelijkheden kan ontplooien.

De presentatie van de collectie – naast een groot aantal werken van Van Gogh ook werk van o.a. Gauguin, Toulouse-Lautrec, Pisarro en Manet – en van de wisselende tentoonstellingen is erop gericht om vanuit verschillende invalshoeken meer inzicht te krijgen in de mens Van Gogh en in de kunststromingen van zijn tijd. in de bibliotheek is uitgebreide informatie aanwezig över Vincent van Gogh, zijn tijdgenoten en de kunststromingen in de tweede helft van de 19e eeuw. in het atelier worden regelmatig cursussen tekenen en vrije expressie gegeven.

Paulus Potterstraat 7 Amsterdam

020-764881
Openingstijden: ma t/m za 10.00-17.00 uur, zo 13.00-17.00 uur Toegangsprijzen:

website: http://www.vangoghmuseum.nl