Rimpels – Voorkom ze met behulp van gezichtsmassage

Vooral rimpels in het gezicht worden in het algemeen als soorend ervaren. Ze worden vereenzelvigd met ouder worden, en niemand wil zijn uiterlijk graag zien verouderen.

Wanneer u uw gezicht regelmatig laat masseren door een schoonheidsspecialiste, zal de rimpelvorming trager verlopen en zal de huid langer glad en elastisch blijven. Vooropgesteld dat de massage correct wordt toegepast, is gezichtsmassage een weldaad voor de huid. Juist uitgevoerde massagegrepen stimuleren de door bloeding van de huid, versterken het weefsel en de gezichtsspieren. Een prettige bijkomstigheid: gezichtsmassage ontspant en is aangenaam. Het moet wel zeer regelmatig worden toegepast om enig effect te sorteren: dat wil zeggen dagelijks een paar minuten. Maar u kunt het heel goed zèlf doen, als u maar met de nodige voorzichtigheid te werk gaat.
De delen van uw gezicht die bij de massage vooral aandacht vragen zijn: voorhoofd, huid rond de ogen, wangen en mond, kin en hals. Dus al die plekjes van uw gezicht die bij het praten, lachen en dergelijke steeds bewogen worden.

Voorkom zo veel mogelijk gewoontes die de vorming van rimpels bevorderen, bijvoorbeeld vaak het voorhoofd fronsen of met de ogen knij.

Een ding moet u zich nog goed realiseren: rimpels die er eenmaal zijn, kunnen helaas niet meer weggewerkt .