Rösti – Gemakkelijk en smakelijk -aardappelgerecht

Geraspte aardappelsnippers vormen de basis van rösti, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zwitserland. Dit smakelijke eenpansgerecht is gemakkelijk klaar te maken en is met wat fantasie steeds weer op een andere wijze op tafel te brengen. Bij beide onderstaande recepten is uitgegaan van -inmiddels overal volop verkrijgbare -kant-en-klare (diepvries)rösti.

Rösti met salami
Ingrediënten: 1 kg rösti, 150 g salami, 500 g snijbonen, 3 eetl. olie, 4 grote tomaten, peper, zout, oregano.

Maak de snijbonen schoon, snijd ze en kook ze in zo’n 20 minuten gaar. Snijd de plakjes salami in reepjes. Bak de rösti in wat olie gedurende :t 10 minuten bruin, en schep er de salami, de in stukjes gesneden tomaat en de snijbonen door. Maak tot slot alles op smaak met zout, peper en oregano. Dien flink warm op.

Rösti met garnalen en kip
Hiervoor hebt u nodig: 1 kg rösti, 200 g gepelde garnalen, 200 g kipfilet, 1 grote ui, teentje knoflook, 100 g gekookte ham (plakjes), 4 eetl. olie, peper, zout, peterselie.

Begin de ui en knoflook te snipperen en de kip in blokjes te snijden. Fruit ui en knoflook in hete olie en voeg de kip toe. Dit alles in zo’n 5 minuten bruin bakken. Vervolgens de rösti erbij doen en het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes laten bakken (regelmatig omscheppen). Dan de ham in reepjes snijden en de peterselie hakken. Ten slotte ham, peterselie, garnalen, zout en peper toevoegen en het geheel door en door warm laten worden. Een frisse komkommersalade is er heerlijk bij.