Sharp AQUOS Quattron™ 3D TV

Driedimensionaal TV-beeld is de kers op de taart voor de moderne thuisbioscoop. Met de AQUOS LE925E-serie met de bekroonde Quattron 3D-technologie presenteert technologieleider Sharp tijdens de IFA in Berlijn het beste 3D-beeld beschikbaar voor LCD TV’s. De LE925E-serie biedt een verbazingwekkend heldere 3D-ervaring, voortreffelijke beeldweergave, laag energieverbruik en vermindert van het aantal “ghost images” tot een minimum. Tegelijkertijd oogst de LE925E, beschikbaar in schermgroottes van 60- en 46-inch, bewondering vanwege de brede reeks functies.Geavanceerd ontwerp gecombineerd met perfecte kleurweergave in zowel 2D als 3D – Sharp bewijst dat het mogelijk is met haar nieuwe AQUOS LCD-TV-serie, de LE925E. Met de LE925E-serie presenteert Sharp een nieuw topmodel. Sharp kiest met 3D TV in combinatie met de unieke Quattron-technologie voor de perfecte interactie tussen innovatieve LCD TV-technologieën om een optimale beeldkwaliteit met driedimensionale beelden te bieden. Hierbij vormt de toevoeging van geel als de vierde primaire kleur voor subpixels  de basisvoorwaarde voor het beste TV-beeld op de markt.

“Sharp ontwikkelde Quattron om de helderheid en de frame rate, het aantal beelden per seconden, van beelden te vergroten en zo een nog betere beeldkwaliteit te bieden. Deze technologie levert een zeer sterk verbeterde beeldkwaliteit op, zowel in 2D als 3D. Talloze prijzen, zoals de EISA Award voor TV-innovatie 2010, bevestigen het succes van deze technologie,” aldus Vincent van Laar, Manager Product Marketing Consumer Electronics bij Sharp Electronics Benelux. “Onze nieuwe AQUOS LE925E-serie levert het tastbare bewijs hoe briljant een moderne LCD TV 3D-beelden kan weergeven. Naast de technische kenmerken en functies hecht Sharp veel belang aan het design en een ander cruciaal onderdeel van 3D – een groot scherm,” vult Van Laar aan.

De driedimensionale TV-ervaring komt pas echt tot leven op een groot LCD-televisiescherm. Sharp onderstreept dit met de AQUOS LE925E-schermen van 46- en 60-inch (respectievelijk 117 en 152 cm). Sharp heeft gekozen voor een bijzonder hoogwaardige smalle buitenrand, met verfijnde materialen zoals glas en metaal. Hiermee past het elegante, platte scherm perfect in elke moderne leefruimte. Het hoogwaarde 2.1 surround systeem levert bovendien een zeer welkome audiobijdrage aan de totale 3D-beleving.

Een huidige trend is dat de consument op zoek gaat naar ‘groene’ TV’s. Bij de productie van haar LCD TV’s draagt Sharp zorg voor een duurzame productiemethode die aan de nieuwste milieustandaarden voldoet. De grootste LCD TV-fabriek ter wereld in Sakai, Japan, de bakermat van Quattron 3D, speelt hierbij een vooraanstaande rol. Naast het gebruik van bronefficiënte materialen hebben de AQUOS-modellen een indrukwekkend laag energieverbruik. Dankzij technologieën zoals Quattron en LED-achtergrondverlichting bedraagt het stroomverbruik van het grootste model 134 watt, terwijl dit bij het 46-inch model slechts 108 watt is. De LE925E-serie beschikt reeds over het EU-Ecolabel. Een positieve classificatie voor het EU-energielabel voor TV’s wordt aan het einde van dit jaar verwacht.

De LE925E-serie beschikt tevens over 200 Hertz en een timeshift-functie van 8 Gigabyte. AQUOS NET+ biedt directe internettoegang – er zijn al plusminus 300 online toepassingen beschikbaar. Andere functies van de LE925E zijn een digitale triple tuner, een CI+-kaartlezer, één HDMI 1.4-ingang en drie HDMI 1.3-ingangen en DLNA. Een andere belangrijke feature is de ingebouwde converter van 2D naar 3D. Bovendien kan een kijker met behulp van de bril terugschakelen van 3D naar 2D.

De LE925E-serie is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 3.999 euro voor de LC-60LE925E en 2.499 euro voor het 46-inch model.

Geef een reactie