Sony NEX-5 Spiegelreflexkwaliteit op zakformaat

Sony NEX-5Voor de consument die twijfelt tussen de kwaliteit van een spiegelreflexcamera of het gemak van een compactcamera, heeft Sony de NEX-5 en NEX-3 geïntroduceerd.

Deze revolutionaire camera’s zijn klein en licht van gewicht – de spiegelbehuizing en de zoeker zijn eruit gehaald – en bieden tegelijk een spiegelreflexbeeldkwaliteit, het gebruiksgemak van verwisselbare lenzen en korte sluitertijden plus slimme functies zoals AVCHD-video. Met zijn harde maar lichtgewicht magnesiumbehuizing van slechts 24,2 mm ‘dik’ is de NEX-5 op dit moment ‘s werelds kleinste en lichtste digitale camera met verwisselbare lens.

Adembenemende 3D panoramafoto’s
Met de NEX-5 en NEX-3 kun je onder meer 3D panoramafoto’s maken in spiegelreflexkwaliteit. Selecteer de 3D Sweep Panorama functie en maak met de camera een vloeiende horizontale of verticale beweging terwijl je de ontspanknop indrukt. De camera neemt met hoge snelheid een reeks foto’s en voegt ze automatisch naadloos samen tot één prachtig panoramabeeld. De 3D panoramafoto’s zijn vervolgens in 3D op een 3D televisie te bekijken.

3D-camera’s maken gewoonlijk gebruik van stereoscopie. Bij deze techniek komt in de 3D-camera, via twee naast elkaar geplaatste objectieven, een ruimtelijk beeld tot stand

Sony NEX-5
Specificaties:

Type beeldsensor    CMOS-sensor
Kleurenfilter beeldsensor  R, G, B, primaire kleuren
Formaat beeldsensor   23,4 x 15,6 mm
Totaalaantal sensorpixels  circa 14,6 megapixels
Automatische witbalans  JA
Rodeogenreductie    JA
HD-/HDMI™-uitgang   HDMI-aansluiting (type C)
Hi-Speed USB 2.0    JA
HD-films      JA
Draaipanorama’s    JA
Klein en licht met de beeldkwaliteit van DSLR-camera’s
Eenvoudige bediening en geavanceerde creatieve vrijheid
Maak HD-films en fenomenale Draaipanorama’s

Sony NEX-5