soorten en onderhoud van Verfroller

Verfrollers hebben ten opzichte van verfkwasten het voordeel, dat grote oppervlakken er sneller en met minder inspanning mee te schilderen zijn. Ze zijn voor bijna elke verfsoort
geschikt.

In de verfhandel zijn rollers verkrijgbaar die met uiteenlopende materialen zijn bedekt. Rollers met mohair, lamsvacht of schuimrubber zijn het geschiktst voor muurverf, emulsieen lijmverf. Rollers van schuimrubber laten grovere stippels achter en spetteren ook meer. In sommige gevallen kan een afgesleten roller, of de manchet eromheen, vervangen worden.

Verfrollers worden altijd gebruikt in combinatie met een speciale verfbak, die voorzien is van een verfreservoir en een afstrijkoppervlak. Bak en roller moeten na gebruik op dezelfde wijze worden schoongemaakt als kwasten, alleen is het iets omslachtiger.

Bij het gebruik van rollers moet er rekening mee worden gehouden, dat ze geen volkomen gladde afwerking geven maar wat oneffenheden achterlaten. Hoe dikker de verf, hoe oneffener de afwerking. Voor glansverf zijn ze dan ook minder geschikt.