Spreekbeurt Frankrijk voor groep 8

Spreekbeurt Frankrijk

Deze spreekbeurt gaat over Frankrijk.
De kleuren van de Franse vlag zijn blauw, wit en rood.
Inhoud :
1.Bevolking
2.Landschap
3.Vakantie Bestemmingen
4.Eten & Drinken
5.Sport

1.Bevolking
In Frankrijk wonen er ongeveer 64 miljoen (63.914.633 exact) mensen. 62% daarvan is katholiek, 6% islam, 2% protestantisme, 1% jodendom en 26% geen geloof. De officiele taal van Frankrijk is Frans.

 

2.Landschap
De oppervlakte van Frankrijk is 551.500 km.
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.
Frankrijk is na Duitsland de grootste land van Europa.
De buurlanden van Frankrijk zijn : Belgie, Duitsland, Italie, Spanje, Zwitserland en Luxemburg. Frankrijk grenst ook aan twee staatjes dat zijn Monaco en Andorra. De hoogste berg van Frankrijk is de Mount Blanc die is 4809 meter hoog. De langste rivier van Frankrijk is De Loire die is 1012 km lang.

 

3.Vakantie Bestemmingen
Een van de beroemdste gebouw van Frankrijk is natuurlijk de Eiffeltoren de Eiffeltoren is gebouwd door Gustave Eiffel. In 1887 begon de constructie van de Eiffeltoren en in 1889 was de Eiffeltoren klaar. De beroemdste atraciepark van Frankrijk is Disney Land Parijs die is geopend op 12 april 1992. Per jaar bezoeken er ongeveer 12 miljoen mensen het park.

 

4.Eten & Drinken

De twee beroemdste broodsoorten van Frankrijk zijn wel de baguette (stokbrood) en de croissant die bij de ontbijt worden gegeten. Fransen eten ook veel kaas. Een paar beroemde zijn de Ossau-Iraty, Livarot en de Roquefort.

5.Sport

In Frankrijk is de beroemdste sport voetbal de naam van de competitie is Ligue 1. Een paar beroemde clubs zijn Paris Saint Germain, Olympique Marseille, Olympique Lyon en AS Monaco. Na voetbal wordt er ook veel gezwommen en gewandeld.

 

Dit was het einde van mijn werkstuk ik hoop dat jullie hem leuk vonden.