Spreekbeurt over parkieten

parkiet1.Het kooi

Voordat je een parkiet naar huis neemt dan moet de kooi wel klaar zijn.
Parkieten vinden het leuk om te klimmen. En ze vinden het ook leuk om op de spiegel naar zich zelf te kijken. Je moet het kooi nooit in de keuken zetten of vlak bij de deur. En je moet het kooi nooit voor de raam zetten.
De kook en bak dampen zijn slecht voor een parkiet. Dus moet je het kooi nooit in de keuken zetten.
Als je het kooi vlak bij de deur zet en als dan een kleine kind de deur open zwijt klapt de deur tegen het kooi. En als je de kooi voor het raam zet,als het winter is dan heeft de parkiet het te koud en als het zomer is dan heeft de parkiet het te warm dus moet je ook nooit het kooi voor de raam zetten.

2.Gedrag van een parkiet.
Een parkiet is een hele dag bezig met het verzorgen van zijn veren. Want een parkiet vindt het niet mooi als er een kleine vlekje op haar veren zit. Een parkiet verdeeld zijn snavel over de veren heen. Door dat vetlaagje kan het water niet helemaal door de veren in dringen. Een parkiet eet natuurlijk met zijn snavel het is dan normaal dat er na het eten etensresten aan zijn snavel blijven plakken.

Als zijn snavel vies is dan gaat een parkiet meteen zijn snavel wassen. Als een parkiet haar of zijn hoofd knikt betekent het dat hij blij is of er naar zijn zin heeft. Vaak knikt hij zijn hoofd tegelijk als wanneer hij geluiden maakt. Als wij een tijdje hebben stil hebben gezeten  moeten even ons benen strekken. Dat is ook bij een parkiet. Hij trekt zo af en toe   een pootje met tegelijkertijd zijn vleugel naar achteren. Zo maakt hij alles naar een lange zit weer soepel.

3.Hoe eten parkieten?
Parkieten eten anders dan ons. Parkieten eten zo als wij een zonnepit eten. Het buitenkand van het eten halen ze eraf en het binnekant eten ze op. Net als wij het bij een zonnepit doen.

4.De eerste dagen.
Als je een parkiet pas nieuw hebt dan kan het zijn dat hij geen eten eet. Want net als elk dier moet een parkiet ook eerst wennen aan het huis en aan de kinderen. Als je een parkiet pas een week in huis hebt zijn ze nog rustig en willen ze niet uit het kooi.  Maar als je ze al langer dan een maand of zo hebt kant het zijn dat de parkiet uit het kooi wil. Natuurlijk moet een parkiet nooit in zijn kooi blijven anders wordt hij eraan gewend. Als je een parkiet altijd los laat dan wil hij niet meer in de kooi.

5. Één of twee parkieten.
Bij een nemen van een grasparkiet denken mensen veel na zal ik er 1 of 2 nemen. De meeste mensen twijfelen dan want ze zeggen dat je 2 parkieten moeilijk tam krijgt omdat ze dan naar elkaar toe trekken. Maar dit is niet altijd waar. Neem in het begin 2 parkieten die uit het zelfde nest komen. Dan kennen ze elkaar goed ze zijn immers opgegroeid. Laat ze al van de eerste dag aan je hand wennen.

6.Geschiedenis van de parkieten.
De parkieten zijn in  1770  in   Australië ontdekt de ontdekker van parkieten is James Cook. James Cook is een man die in Australië woont. In 1794 heeft George Show de grasparkieten ontdekt. En heeft er een kleine verslagje van gemaakt. En George Show woonde in New –Zeeland. In 1831 is als eerst de parkiet naar Londen gestuurd. En is de eerste beeld van een parkiet naar een museum gestuurd. En in 1840 heeft John als tweede een levende parkiet naar Engeland gestuurd. Rond 1850 zijn als eerst de vogels naar een dierentuin gebracht naar Antwerpen gebracht.