Suzuki Alto zonder wegenbelasting

Een van de succesvolste Suzuki-modellen ooit is terug: de Alto. De nieuwe Suzuki Alto combineert een uiterst scherpe prijs met een opvallend uiterlijk en grootse prestaties. In de Alto is de enorme ervaring van Suzuki op het gebied van compacte auto’s verwerkt. Zo is de Alto standaard uitgevoerd met vijf deuren en biedt hij veel ruimte en comfort bij bescheiden buitenafmetingen. De Suzuki Alto is leverbaar in drie hippe uitvoeringen: 1.0 Base, 1.0 Comfort (Plus) en 1.0 Exclusive.

Suzuki Alto is ecologisch verantwoord

Het aerodynamische ontwerp van de Alto staat garant voor een lage luchtweerstand (Cw-waarde: 0,30). Alle drie de uitvoeringen van de auto zijn voorzien van een zuinige maar krachtige (50 kW/68 pk) driecilinder-, 1.0-liter-benzinemotor. Voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak kent de Alto een zeer laag brandstofverbruik: gemiddeld slechts 4,4 liter per 100 km (1:22,7). Daarbij stoot de Alto slechts 103 gram CO2 per kilometer uit. Deze versies van de Alto zijn daarom beloond met energielabel A en vrijgesteld van BPM.

Fiscaal voordeel met de Alto

Het milieuvriendelijke karakter van de Alto is niet alleen goed nieuws voor het milieu, het levert dus ook fiscaal voordeel op. De Alto-uitvoeringen met een A-label zijn geheel vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting. Voor zakelijk rijders vallen deze versies voor de inkomstenbelasting in het gunstigste bijtellingstarief van 14%. Daarmee is de Suzuki Alto het antwoord op de vraag naar prettig, ecologisch verantwoord en betaalbaar autorijden.

Volautomatische viertrapstransmissie

In de Suzuki Alto 1.0 Comfort en de 1.0 Exclusive is ook een volautomatische viertrapstransmissie leverbaar. De Alto-uitvoeringen met automaat laten een gemiddelde CO2-uitstoot noteren van slechts 122 g/km, wat goed is voor het C-label. Bovendien vallen de Alto’s met C-label voor zakelijk rijders binnen het gunstige bijtellingstarief van 20%.