Tips voor het inzetten van Ritssluiting

Als een ritssluiting in een gleufnaad wordt ingezet, gebeurt al het werk (behalve het doorstikken) aan de binnenkant van het kledingstuk. Werk van onder naar boven langs de splitopening.

Markeer met de ritssluiting als maat de juiste lengte van de splitopening. Stik de naad met de machine (normale steeklengte) tot aan de aftekening van de onderkant van de ritoS. Rijg eveneens met de machine de opening dicht. Knip de spoeldraad op elke 2½ cm afstand door. Pers de naad open en werk de kanten zo nodig af.

Draai de bovenkant van de opening naar u toe en leg de rechter naadtoeslag naar buiten. Maak de ritoSsluiting open en leg haar met de goede kant onder op deze naadtoeslag (de bovenkant 1 cm onder de bovennaad; de tandjes langs de naadlijn). Rijg langs de stiklijn op de band van de ritssluiting; gebruik een ritssluitingvoet.

Trek de rits dicht. Leg de linker naadtoeslag naar buiten, plaatoS de ritssluitingvoet links van de naald en rijg de andere band van de ritssluiting op de naadtoeslag vast. Keer het kledingstuk naar de goede kant om en rijg langs één kant door alle lagen heen naar boven, op ½ cm afstand van de naadlijn. Herhaal dit langs de andere kant. Stel de machine op normale steeklengte in. Stik even buiten het rijgsel door alle drie de stoflagen (kledingstuk, naadtoeslag en band). Werk aan de goede kant en begin aan de onderkant van de opening. Doe dit aan beide kanten van de naad. Haal de rijgdraden uit.