Tips voor het uitzoeken van geschenken

Het kiezen van een cadeautje is in de regel een kwestie van grote zorgvuldigheid. Begin daarom bijtijds te informeren naar iemands wensen; probeer vooral te achterhalen wat zijn smaak is. Familieleden, vrienden en goede bekenden kunt u altijd een geschenk geven met een persoonlijk tintje: boek, plaat, bijou. Wie een hobby heeft vindt daarin gemakkelijk inspiratie voor zelfgemaakte cadeautjes: kaarsen, sieraden, jam, brooddeegfiguren, servetten, bloemstukje. Wees er echter voorzichtig mee: overtuig u eerst of het cadeau in de smaak zal vallen om pijnlijke verlegenheid te voorkomen. Dat geldt vooral voor geschenken die ergens moeten worden neergezet of opgehangen.

Cadeaubonnen doen wat ongezellig aan, maar hebben minder risico.

Ook bloemen en planten zijn vrijwel altijd gewaardeerde geschenken.

Wees vooral voorzichtig met cadeaus die voor vrienden of buren van vakantie worden meegenomen. Vermijd bijvoorbeeld geschenken die bestemd zijn voor een opvallende plaats inde huiskamer.

Overdrijf niet; mensen voelen zich gegeneerd bij overdadigheid. Een origineel cadeau hoeft niet duur te zijn: het gaat vooral om de attentie en de persoonlijke zorg waarmee het is uitgezocht.

Geef een reactie