TOP 10 WEBSITE TIPS

Maak uw site bruikbaar voor uw lezers

Er zijn geen magische pillen om een grote webpagina die iedereen zal weer een bezoek te creëren, maar als je de volgende tien tips uw site wordt steeds populairder en makkelijker voor mensen om te lezen.

1. Ken je publiek, en houd ze in gedachten wanneer je schrijft
Als uw webpagina’s worden bezocht door mensen met een tragere modems dan het ontwerpen van een pagina die het beste kijkt uit op een T1 is geen succesvolle strategie.

2. Houd uw pagina’s kort.
Als u het minimaliseren van de bladeren, is de kans ook bent, uw lezers uw bericht zal krijgen. Een goede grootte van het scherm is 640 pixels breed bij 480 hoog.

3. Gebruik tabellen van de inhoud.
Volgens Jakob Nielsen slechts 10% van de gebruikers zal dan gaat u het eerste scherm van de tekst. Als dat eerste scherm heeft een inhoudsopgave van de kijkers zal klik op de links naar de verklarende tekst.

4. Houd kleine afbeeldingen.
Grote afbeeldingen ergeren mensen. Als het te lang duurt om te downloaden, veel mensen zullen nooit zien, omdat ze ergens hebben doorgespit.

5. Gebruik Web kleuren.
De browser-safe kleurenpalet zal ervoor zorgen dat de meeste mensen zullen je pagina en afbeeldingen te zien in de kleuren die u bedoeld.

6. Vermijd veel tekst.
Mensen lezen niet op het web, zij het vluchtig.

7. Controleer uw spelling.
Gebruik een spellingscontrole, hetzij in uw editor of on-line.

8. Houdt links werkend.
Controleer uw banden vaak om te controleren of ze zijn nog steeds geldig. Met behulp van een link checker versnelt pagina’s met veel links.

9. Maak aantekeningen op links.
Als een pagina is goed genoeg om te linken naar, dan is het goed genoeg om uit te leggen waarom je dat wilt.

10. Zet uw contactgegevens op uw pagina’s.
Het web is interactief en dynamisch, en je moet open voor opmerkingen op uw pagina’s. Ook als er een link of een ander probleem, kan uw lezers laten weten, gemakkelijk.

Geef een reactie